ABD'nin petrol üretimi son 43 yılın en üst seviyesinde

ABD'nin petrol üretimi son 43 yılın en üst seviyesinde

Ekonomi Haberleri

ABD Enerji Enformasyon İdaresi'nden (EIA) yapılan açıklamada, ülkenin ham petrol üretiminin geçen yıl günlük ortalama 9,42 milyon varile ulaşarak, 1972'den bu yana en yüksek seviyeye çıktığı belirtildi.

EIA açıklamasında, geçen yıl ABD'de en çok ham petrol üretimi yapan eyalet ve bölgelerin Teksas, Meksika Körfezi ve Kuzey Dakota olduğu ifade edildi. Açıklamada, Teksas eyaletinin geçen yıl günlük ortalama 3,46 milyon varille ABD'de en çok petrol üretimi yapan bölge olduğunun altı çizilirken, bunu günlük ortalama 1,52 milyon varille Mersika Körfezi bölgesinin ve günlük ortalama 1,18 milyon varille Kuzey Dakota eyaletinin izlediği kaydedildi.

Geçen yıl Teksas eyaleti, bir önceki yıla göre, petrol üretimini günlük ortalama 289 bin varil artırırken, Meksika Körfezi bölgesinde bu miktar 118 bin varil, Kuzey Dakoya bölgesinde de 96 bin varil oldu. Açıklamada, geçen sene ABD'deki petrol üretiminin son 43 yılın en yüksek seviyesi olmasına karşın, düşük petrol fiyatları nedeniyle Nisan 2015'ten itibaren ülkede ham petrol üretiminin düşmeye bağladığına da dikkat çekildi.

Düşük fiyatların, petrol şirketlerinin yatırım harcamalarında kesintiye yol açarak üretim seviyelerinde azalışa neden olduğunun vurgulandığı açıklamada, bu yılın temmuz ayında ABD'deki ham petrol üretiminin günlük ortalama 8,69 milyon varile gerilediği bildirildi. EIA, ABD'nin ham petrol üretiminin bu yıl günlük ortalama 8,7 milyon varil, gelecek sene de günlük ortalama 8,6 milyon varil olmasını tahmin ediyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...