Meryem kardeşinin eli ayağı

Düzenleyen:
Meryem kardeşinin eli ayağı

YAŞAM Haberleri

Minik Hüzeyfe için ablası Meryem, geleceğini feda etti. Kardeşinin bir an olsun başından ayrılmayan ve bakımını üstlenen abla, bu yüzden üniversite sınavlarına bile hazırla- namamış.

Şemdinli’ye bağlı Üzümkıran köyünde solunum yetmezliği sebebiyle 4 yıldır makineye bağlı yaşayan 6 yaşındaki Hüzeyfe Fırat’ın ablası Meryem hayatını kardeşine adadı. Bakımını üstlendiği kardeşi için üniversite sınavına hazırlanamayan 20 yaşındaki Meryem Fırat, “Hüzeyfe, 4 yıl önce dereye düştükten sonra bu hâle geldi. Beynine oksijen gitmediği için makineye bağlı yaşıyor. Maddi şartlarımız yeterli değil. Köyde elektrikler özellikle kışın sürekli kesiliyor. Bir jeneratör var o da sık sık bozuluyor. Cihaza bağlı olduğu için bu durum onun sağlığını olumsuz etkiliyor. Ailem makineyi çalıştırmayı bilmediği için tüm günümü kardeşimin yanında geçiriyorum. Onun yaşıtları gibi oynamasını ve okula gitmesini istiyorum. Liseyi bitirdim ancak üniversite sınavlarına hazırlanamadım. Ben de okula gitmek istiyorum ama kardeşimin iyileşmesi ve onunla ilgilenmem daha önemli. O yeter ki iyileşsin. Başka bir şey istemem” diye konuştu. Hüzeyfe Fırat, 30 Kasım 2015’de evinde fenalaşınca ablasıyla birlikte ambulansla Van’a giderken Yüksekova ilçesi yakınlarında teröristlerin uzun namlulu silahlarla saldırısına uğramıştı. Hasar gören ambulans Şemdinli’ye dönmüş, minik Hüzeyfe, olay yerine çağrılan başka bir ambulansla hastaneye yetiştirilmişti.  

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...