Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Yeni nesil kopya

Düzenleyen:
Yeni nesil kopya

EĞİTİM Haberleri

Trakya Üniversitesinde bazı öğrencilerin sınavlarda cep telefonundan sohbet uygulaması WhatsApp’ı kullanarak kopya çektiği tespit edildi.

Teknoloji geliştikçe öğrenciler de yeni kopya teknikleri geliştiriyor. Bunun son örneği Trakya Üniversitesinde yaşandı. Edebiyat Fakültesinde sınav sonuçlarını değerlendiren dekanlık öğrencilerin popüler sohbet uygulaması WhatsApp’ı kullanarak kopya çektiğini belirledi. Buna göre; imtihandan çıkan talebelerdenbazıları soruların cevaplarını diğer arkadaşlarına mesaj olarak gönderiyordu. Ya da dışarıdan bir öğrenci, sınavdaki arkadaşlarına programlar sayesinde yardımcı oluyordu. Edebiyat Fakültesi Dekanlığı, tedbir olarak aldığı kararla sınavlara cep telefonu ile girilmesini yasakladı. Öğrenciler sınav boyunca telefonlarını kapalı olarak amfideki kürsüye bırakıyor. 
Yasağı eleştiren Sanat Tarihi birinci sınıf öğrencisi Fırat May, sadece kopya çekenlerin cezalandırılması gerektiğini savunarak, “Öğrenci için telefon her şey. Sınavda da olsa acil durumlar oluyor. O sebeple telefonun yanımızda durmasından yanayım. Sadece kopya çekenler tespit edilsin ve onlar cezalandırılsın” dedi.

Düzenleyen:  - EĞİTİM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...