Mitsui ile sıra dışı buluşlar yapacak

Düzenleyen:
Mitsui ile sıra dışı  buluşlar yapacak

TEKNOLOJİ Haberleri

Kanamayı durduran, işitme engellilerin kullandığı dili sese çeviren teknolojileri geliştiren İnventram, dünya devi Mitsui ile, hayatı kolaylaştıracak inovatif buluşları insanlığın hizmetine sunacak

Ö. Faruk Bingöl İSTANBUL
Koç Topluluğu’nun teknoloji yatırım şirketi İnventram, Japon Mitsui ile ortaklık anlaşması imzaladı. 97 milyar dolara ulaşan toplam varlığı ve 42 milyar dolarlık cirosu ile dünyanın ve Japonya’nın en büyük yatırım gruplarından biri olan Mitsui, İnventram’ın yüzde 30 hissesini satın alarak, son dönemde Türkiye’de gerçekleştirilen en önemli teknoloji yatırımlarından birine adım attı. Koç Holding’de düzenlenen basın toplantısı, Koç Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekili Ali Y. Koç, Koç Holding Turizm, Gıda ve Perakende Grubu Başkanı Tamer Haşimoğlu, İnventram Genel Müdürü Cem Soysal, Mitsui Avrupa Kurumsal Planlama Başkanı Naotaka Hayashi ve Mitsui Türkiye Genel Müdürü Yoichiro Yagihashi’nin katılımı ile gerçekleştirildi.
Ali Koç, “İnventram, 2010 yılında Koç Holding ve Koç Üniversitesi ortaklığıyla kuruldu. Koç Holding’in inovasyon ve teknoloji dünyasıyla köprüsü olarak nitelendirdiğimiz şirketimiz, bugün imza attığı işlerle, hayallerin ötesine geçen pek çok fikrin hayatımıza girmesine öncülük etmeyi hedefliyor. Ortaklık görüşmeleri bundan 24 ay önce başladı ve bu yıl 29 Temmuz’da anlaşma sağlandı. Bu önemli anlaşma, Türkiye’nin son dönemde içinde bulunduğu olumsuzluklara rağmen, hâlâ yabancı yatırımcıların ilgi odağı olduğunun da güzel bir örneğidir. İnventram’ın Mitsui ile gerçekleştirdiği bu ortaklık anlaşmasının, önümüzdeki dönemde çok daha geniş kapsamlı iş birliklerine kapı açacağına inanıyorum” dedi.
HAYATA DOKUNUYOR
Koç Holding Turizm, Gıda ve Perakende Grubu Başkanı Tamer Haşimoğlu’nun verdiği bilgilere göre; İnventram, global pazar potansiyeli olan inovatif şirketleri ve projeleri keşfederek, portföyüne katıyor. Şirket; inovasyon odaklı şirket yatırımlarına, yüksek teknoloji patent yatırımlarına ve teknoloji ticarileştirme iş ortaklıklarına odaklanıyor. Mesela İnventram bugün; sanal gerçeklik ve giyilebilir akıllı görüntüleme teknolojileri üzerine yatırımlar yapıyor. Kanamayı Durduran Elektrostimülatör teknolojisi ile “ilk yardım” ürünü olarak dünya pazarlarını hedefliyor. Parkinson semptomlarını azaltan giyilebilir stimülatörü dünyaya sunmaya hazırlanıyor. İşitme engellilerin kullandığı Türk İşaret Dili’ni sese çeviren akıllı eldiveni de hayata geçirmek üzere...

Mitsui ile sıra dışı  buluşlar yapacak

‘HASSAS’ ROBOT SİSTEMİ

İnventram’ın portföyündeki buluşlardan biri, Hassas Dokunuşa Sahip Robot Sistemler... Utku Büyükşahin tarafından geliştirilen sistem; medikal uygulamalar, mayın tarama, bomba imha, zararlı atıklar gibi alanlarda kullanılacak.

ALİ KOÇ: Değişimin temelinde Teknoloji ve inovasyon var

Dünyanın baş döndürücü bir teknolojik dönüşüme tanıklık ettiğine dikkat çeken Ali Koç, “Pek çok sektörde kuralların baştan aşağı değişip, tekrar yazıldığını görüyoruz. Hiçbir ülke, hiçbir şirket ve hiçbir toplum bu değişimden muaf değil. Bu değişimin temelinde teknoloji ve inovasyon yatıyor. Bu yolda gerekli teşviklerin, eğitim ve teknoloji alt yapısının ve yasal çerçevenin geliştirilmesi çok önemli. Merhum Vehbi Koç, ‘En önemli sermayem, insan kaynağımız’ derdi. İnsan kaynağı kalitesinden sonra teknoloji, inovasyonun en önemli girdisi. Fakat iş burada bitmiyor. Fikir olmadan da, teknolojinin altı doldurulamıyor. Fikir üretme konusunda da ülkemizde anlayışın hızla değişmesi gerekiyor” diye konuştu. 

 

 

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...