Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Soruları okumadan subaylığı kazanmış

Düzenleyen:
Soruları okumadan subaylığı kazanmış

GÜNDEM Haberleri

Uşak merkezli 26 ilde yürütülen FETÖ/PDY’nin insan kaynağı temininde önemli rol oynayan ve “mahrem” yapı olarak adlandırılan oluşuma ilişkin yürütülen operasyonda, örgütün askeri sınavlara müdahalesi, ifadelere yansıdı.

Soruşturma kapsamında gözaltına alınan zanlılar arasında bulunan bir FETÖ itirafçısı subay, “mahrem” yapı yöneticilerinin üniversite öğrencilerine hangi mesleği seçmeleri yönünde sürekli telkinde bulunduğunu, zaman zaman ikna toplantıları düzenlediklerini bildirdi. Kendisinin 2011 yılında Uşak Üniversitesinde okuduğu yıllarda örgüt yöneticileri tarafından lüks bir evdeki toplantıya çağrıldığını, burada hangi mesleği yapmak istediği yönünde sorular sorulduğunu, kendisinin polis olmak istediğini söylemesinin ardından FETÖ yöneticilerinin “Şimdi 100 lira aidat veriyorsun, subay olunca 400-500 lira millete bahşiş verirsin” diyerek subaylık sınavına girmesi yönünde telkinlerde bulunduklarını söyledi. İtirafçı ifadesinde, “Jandarma subaylık sınavında şüphelerimi gidermek için soruların hiçbirini okumadan cevapladım. Sadece cevap anahtarına ismimi yazdım. Bir hafta sonra sonuçlar açıklandığında okumadan cevapladığım sorulardan 72 puan kazandığımı öğrenince örgütün bu şekilde sınavlara müdahale ettiğini anlamış oldum” dedi. Eğitim sırasında hak etmediğini düşünerek subaylıktan ayrıldığını belirten FETÖ üyesi, örgüt yöneticilerinin özellikle askeriyeye büyük önem verdiğini vurguladı.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...