Erdoğan'dan Batı'ya sert tepki: Terörün bitmesini istemiyorlar

Düzenleyen:
Erdoğan'dan Batı'ya sert tepki: Terörün bitmesini  istemiyorlar

POLİTİKA Haberleri

PKK, DAEŞ ve FETÖ sadece gözüken hainlerden ibaret değil. Gerisinde ‘Türkiye ayağa kalkmasın’ diyen farklı güçler, projeler var.

Haber Merkezi ANKARA
Türkiye’de nükleer santrallerin gündeme geldiği her dönem hemen engelleme uğraşlarının ortaya çıktığına dikkat çeken Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Bu kampanyaları finanse edenlerin dertleri başka. Onlar Türkiye’nin büyümesini engellemenin peşinde” ifadelerini kullandı.
Beştepe düzenlenen Elektrik Santralleri Toplu Açılış Töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’nin terör örgütleriyle hedeflerinden uzaklaştırılamayacağını belirterek şunları kaydetti: “Türkiye, terörle, terör örgütleriyle, ihanet çeteleriyle tehdit edilemeyecek; yolundan çıkartılamayacak, hedeflerinden uzaklaştırılamayacak bir ülke olduğunu içeride ve dışarıda herkese göstermek mecburiyetindedir. Terörle mücadele etmek, terör örgütlerinin hakkından gelmek bizim için kolaydır. Fakat şu gerçeğin de elbette farkındayız. Karşımızdaki PKK sadece 3-5 bin teröristten ibaret değildir. Karşımızdaki DAEŞ, sadece belli sayıdaki teröristten ibaret değildir. Karşımızdaki FETÖ sadece ortada gözüken hainlerden ibaret değildir. Karşımızdaki DHKP-C sadece bünyesindeki birkaç yüz militandan ibaret değildir. Bu örgütlerin tamamının gerisinde farklı güçler, projeler, destekler vardır” diye konuştu.
Türkiye’nin uzun yıllardan beri süren mücadelesine rağmen, birtakım güçlerin örgütün bitmesini istememesi nedeniyle, PKK’nın hâlâ ortada olduğunu dile getiren Erdoğan, şu açıklamalarda bulundu: “Türkiye Cumhuriyeti Devleti, ilk terör eylemine başladığı 1984 yılından bu yana PKK’yı, sahip olduğu ortalama terörist sayısı bakımından hesap ettiğimizde en az 6-7 defa tamamen yok etti. Ama PKK hâlâ ortada. Çünkü birtakım güçler bu örgütün bitmesini, ülkemizin kalıcı bir huzur, istikrar ve güvene kavuşmasını istemedi. PKK’nın Kürt kardeşlerimiz adına terör estirmesi için ortada makul hiçbir sebep, hiçbir gerekçe yoktur. Tam tersine Kürt kardeşlerimizin bu terör örgütüne karşı olan tepkileri, nefretleri, isyanları hepimizden daha fazladır”
Bazı ülkelerin Türkiye’ye karşı husumet politikası izlediğini kaydeden Erdoğan, “Tüm bu faaliyetlerin ortak özelliği yapanlara en küçük bir faydası dokunmayan sadece ülkemizi sıkıntıya sokmayı amaçlayan eylemler olmasıdır. Öyle ki bazı ülkeler bu uğurda kendi geleceklerini tehlikeye atmaktan dahi çekinmemektedir. Şu anda pek çok çevre pek çok ülke Türkiye’ye karşı maksat ‘komşunun iki gözü çıksın’ mantığıyla bir husumet politikası yürütüyor. Türkiye, belini doğrultmasın, muasır medeniyetler seviyesinin üstüne çıkmasın. İsteseniz de istemeseniz de biz muasır medeniyetler seviyesinin üstüne çıkacağız” ifadelerini kullandı.

Bumerang gibi dönüp bir gün sizi de vuracak

“Batı dünyası istediği kadar teröristleri Batı şehirlerinde barındırsın. Elini kolunu sallaya sallaya Batı şehirlerinde dolaşsınlar. Ne yaparlarsa yapsınlar. Bumerang gibi bir gün dönecek, onları da vuracak. Bugün terör örgütüne destek verenler yarın örgütlerin hedefi haline gelecek. Bugün bizi sıkıntıya sokmak için terör örgütlerine kucak açanlar, silah verenler, artık kendinizi gizlemeniz mümkün değil. Verdiğiniz silahlarla hepinizin adresini biliyoruz. Kim, kime ne silah veriyor. PYD bir terör örgütü işte. PKK’nın yan kolu. PYG yan kolu. Apaçık bunlar ortadayken, hâlâ siz bunu savunuyorsanız ve ‘Terör örgütü DAEŞ’i bir başka terör örgütüyle yok edeceğim’ gibi bir safiyane yaklaşım ortaya koyuyorsanız kusura bakmayın bu dünyada bunu kimse yutmaz. Yarın o örgütlerin hedefi haline gelmekten de kurtulamayacaklar. Bir başka ifadeyle bizim iki gözümüzü çıkarmaya çalışanlar, sadece kaybettikleri gözleriyle kalacaklardır.”

 

Düzenleyen:  - POLİTİKA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...