Sağlık müfettişleri ‘Acilleri’ inceliyor

Düzenleyen:
Sağlık müfettişleri ‘Acilleri’ inceliyor

SAĞLIK Haberleri

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, sağlık sistemi ile ilgili aksayan yönlerin tespit edilip çözüm bulunması için 30 kişilik uzman bir ekibin Türkiye’nin birçok yerindeki acil servislere gidip saatlerce gözlem yaptıklarını ve sistemin açıklarını tespit etmeye çalıştığını söyledi.

  Yücel Kayaoğlu

Akdağ, sahadan elde ettikleri gözlemler ile politika laboratuvarları kuracaklarını, burada yurt dışından gelecek profesyonel bir ekibin de görev yapacağını ifade etti.
ÖZEL HASTANELER
 Sağlık sisteminin en önemli probleminin özel hastanelerin aldığı farklar olduğuna da dikkat çeken Akdağ,  “Kanuna göre acil, kanserli, kalp ameliyatı, organ nakli ve yeni doğan bebek gibi hizmetlerde ücret alınmaması gerekiyor. Ama pratikte her zaman uygulanmadığını görüyoruz. Bu kuralın işlemesi için önlemler alıyoruz” dedi. Sözleşmeli personel istihdam edip yüksek ücret ödedikleri, doktor sayısının artırılması için 11 bin ilave kadro aldıklarını ifade eden Akdağ, Doğu ve Güneydoğu Bölgeleri başta olmak üzere sözleşmeli doktor alacaklarını söyledi.

Düzenleyen:  - SAĞLIK
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...