Paris'te kadınlara yönelik ayrımcılık protesto edildi

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Paris'te kadınlara yönelik ayrımcılık protesto edildi

DÜNYA Haberleri  / AA

Fransa’da kadın hakları dernekleri, iş yerlerinde kadınlara yönelik ayırımcılığı protesto etti.

Başkentte gösterilere ev sahipliği yapan Republique Meydanı'nda, aynı işi yapmalarına rağmen erkeklere oranla kendilerine daha az ücret ödenmesini protesto etmek için yüzlerce kadın bir araya geldi.

Ücret eşitsizliğine dikkati çeken pankartların taşındığı ve sloganların atıldığı gösteri olaysız sona erdi.

Fransa’da düzenlenen ve kadın haklarından sorumlu bakanlığın da teyit ettiği bir araştırmaya göre kadınlar, aynı işi yaptıkları erkeklerden yüzde 15 oranında daha az ücret alıyor.

Fransa’da son olarak 2014 yılında aynı işi yapan kadın ve erkekler arasındaki ücret eşitsizliğinin giderilmesi için bir yasa çıkartılmıştı. Bu yasaya göre, kadınlar aleyhinde maaşlar açısından ayırımcılık yaptıkları gerekçesiyle şu ana kadar 94 şirket hakkında müeyyide uygulandı. Buna rağmen kadın hakları dernekleri, bu konuda işverenin daha duyarlı olmasını sağlayacak kampanyaların hayata geçirilmesini savunuyor.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...