Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

İran Barzani'den rahatsız

Düzenleyen: / Kaynak: AA
İran Barzani'den rahatsız

DÜNYA Haberleri  / AA

İran lideri Ayetullah Ali Hamaney'in Yüksek Askeri Danışmanı Tümgeneral Yahya Rahim Safevi, "Iraklı Kürtler 'Aryan' ırkındandır ve kökleri de İran'a dayanır. İran'a da ilgi duyarlar ancak bu politik oyunlara girerlerse İran'ın onlara yardım edip etmeyeceği belli değil." dedi.

İran'ın yarı resmi haber ajansı Tesnim'in haberine göre, başkent  Tahran'da bir basın toplantısında konuşan Safevi, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi  (IKBY) Başkanı Mesud Barzani'nin izlediği politikadan memnun olmadıklarını  söyledi.
 
Barzani yönetiminin Suudi Arabistan, İsrail ve Amerika Birleşik  Devletleri (ABD) ile ilişkilerinin iyi olduğunu öne süren Safevi, Barzani'nin  Kuzey Irak'taki Suudi Arabistan Konsolosluğu tarafından İran karşıtı gruplara  silah temin edilmesine izin verdiğini iddia etti.
 
 Kürtlerin İran kökenli olduğunu belirten Safevi, "Iraklı Kürtler Aryan  ırkındandır ve kökleri de İran'a dayanır. İran'a da ilgi duyarlar ancak bu  politik oyunlara girerlerse İran'ın onlara yardım edip etmeyeceği belli değil."  diye konuştu.
 
Safevi, İran'ın Barzani yönetimiyle ilişkilerinin aksine Kürdistan  Yurtseverler Birliği'nin (KYB) lideri ve Irak'ın eski cumhurbaşkanı Celal  Talabani'nin grubuyla ilişkilerinin daha iyi durumda olduğuna dikkati çekti.  
 
  Barzani hükümetinin Irak'taki merkezi hükümetten uzaklaşma çabası  içinde olduğunu savunan Safevi, bundan hoşlanmadıklarını ifade etti.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...