'Iraklılar, PKK'nın varlığını istemiyor'

Düzenleyen: / Kaynak: AA
'Iraklılar, PKK'nın varlığını istemiyor'

DÜNYA Haberleri  / AA

Iraklı parlamenterler ülkelerinde yuvalanan terör örgütü PKK'nın Türkiye'ye karşı tehdit oluşturduğunu ve iki ülke ilişkilerine hizmet etmediğini belirtti.

AA muhabirine konuşan Irak Meclisi'ndeki Kürdistan Demokrat Partisi (KDP) Milletvekili Macid Şengali, tüm Iraklıların PKK'nın ülkedeki varlığını reddettiğini belirterek, "Iraklılar, PKK'nın varlığını istemiyor. Biz de bu varlığı kabul etmiyoruz." dedi.

"Musul'daki operasyonlarda PKK'nın hiçbir rolü bulunmuyor." diyen Şengali, "PKK, operasyonda yer alırsa bu, operasyonun seyrinde sorunlara neden olur. Bundan sonra da PKK'nın operasyonlara katılmasına izin verilmesine imkan yok. PKK, Bağdat hükümeti, IKBY ve koalisyon güçlerinin kurduğu operasyon planında yer almıyor ve buna da karşı gelemez." ifadelerini kullandı.

Irak Cumhurbaşkanı İyad Allavi'ye bağlı Vataniyye Koalisyonu Milletvekili Hamid Mutlek ise Irak'ın egemenliğine önem verdiklerini dile getirerek, "Komşumuza karşı olan gücün (PKK) Irak topraklarında yer almasına izin vermemeliyiz. Bu, ilişkilerimizi bozuyor. Komşu ülkelerimizle ilişkilerimizi dostluk ve barış üzerine kurmamız gerekiyor." diye konuştu.

"Bedelini Irak öder"

Vataniyye Koalisyonunun bir diğer milletvekili Abdulkerim Abtan da şunları kaydetti:

"Komşularımızın güvenliğini tehdit eden tüm terör örgütlerinin ülkemizde barındırılmasına karşıyız. Komşu ülkelerle ilişkilerimizi karşılıklı çıkar üzerine inşa etmemiz lazım. Komşu ülkemizin güvenliğini tehdit eden bir terör örgütünün Irak'ta bulunması ülkemize hizmet etmez. Irak, bu konuda kararını vermelidir. Türkiye gibi komşu bir ülkeyle PKK yüzünden ilişkileri gerginleştirmeye gerek yok. Bu, Türkiye ile ilişkimize hizmet etmez. Komşu ülkelerimizin Irak'a ağırlık vermesi için sahayı bu gibi örgütlerden temizlememiz lazım ve topraklarımızı bunların çatışma alanına dönüştürmememiz gerekiyor. Çünkü bunun bedelini Irak öder." 

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...