Çorlu'da gözaltına alınan HDP'liler adliyede

Düzenleyen:
Çorlu'da gözaltına alınan HDP'liler adliyede

GÜNDEM Haberleri

Tekirdağ'ın Çorlu İlçesi'nde, HDP Eş Genel Başkanları ve milletvekillerinin tutuklanmasını protesto gösterisi sırasında polis tarafından gözaltına alınan 18 HDP ve EMEP'li, polisteki soruşturmasının ardından bugün adliyeye sevk edildi.

Çorlu'da HDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ'ın da aralarında bulunduğu milletvekillerinin tutuklanmasını protesto etmek için HDP ve EMEP'liler Cumhuriyet Meydanı'nda toplanmıştı. Polisin dağılmaları yönündeki uyarına uymayan protestocular, yaşanan arbedede gözaltına alındı. Emniyet Müdürlüğü'ndeki soruşturmaları tamamlanan aralarında HDP Çorlu İlçe Başkanı Cezmi Yaman, EMEP Tekirdağ İl Başkanı Mukaddes Akdeniz, EMEP Çorlu İlçe Başkanı Erdal Koçer'in de aralarında bulunduğu 3'ü kadın 18 kişi bugün adliyeye sevk edildi. Şüphelilerin adliyeye getirilmesi sırasında polis sıkı güvenlik önlemleri aldı. Şüphelilerin savcılıktaki soruşturmaları sürüyor.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...