Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Cibuti'ye Osmanlı camisi

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Cibuti'ye Osmanlı camisi

KÜLTÜR - SANAT Haberleri  / AA

Diyanet İşleri Başkanlığı Cibuti Koordinatörü Giyaseddin Karatepe, Türkiye Diyanet Vakfının (TDV) Cibuti'de yaptırdığı 2. Abdülhamid Han camisinin 2 yıl içerisinde hizmete açılacağını söyledi.

Diyanet İşleri Başkanlığı Cibuti Koordinatörü Giyaseddin Karatepe, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 24 Ocak 2015'te Cibuti Milli Meclisinde yaptığı konuşmada, "Cami ve külliye sözümüz var" ifadesinin ardından hazırlanan 2. Abdülhamid Han Cami ve Külliyesi'nin yapımına devam edildiğini anlattı. 

Caminin inşaatının 10 dönümlük arazi üzerinde sürdüğünü belirten Karatepe, "Doğu Afrika'nın en küçük fakat stratejik açıdan en önemli ülkesi Cibuti ile Osmanlı döneminde tesis edilen tarihi, kültürel, ticari ve dini ilişkiler Türkiye Cumhuriyeti'nin son 15 yılında yeni bir boyut kazanmış ve Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından Cibuti halkına Türkiyeli kardeşlerinin bir dostluk nişanesi olacak cami ve külliye projesiyle taçlanmıştır." değerlendirmesinde bulundu.

Karatepe, cami ve külliyenin Türk mühendis ile mimarlarınca Osmanlı mimarisi tarzında inşa edildiğini ve TDV tarafından finanse edildiğini belirterek, şunları söyledi:

"Cibuti ile kardeş şehir konumundaki Çankaya Müftülüğü de bu çerçevede katkı sağlamaktadır. İki yıl içerisinde tamamlanacak projede 4 bin kişilik, kubbeli, revaklı, çift minareli cami, 400 kişilik eğitim merkezi, konferans salonu, kütüphane ve sosyal tesisler yer almaktadır. Proje tamamlandığında ise bölgenin sembolü ve en büyük camisi olacaktır."

 

Düzenleyen:  - KÜLTÜR - SANAT
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...