Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Bağdat'tan küstah açıklama: "Öcalan'ı bırakın"

Düzenleyen:
Bağdat'tan küstah açıklama: "Öcalan'ı bırakın"

DÜNYA Haberleri

Bağdat yönetimi, bir adım daha ileri gidip terör örgütü PKK'nın liderinin serbest bırakılmasını istedi.

Irak Cumhurbaşkanlığı, Türkiye ile gerilimi tırmandırıyor. HDP'lilerin tutuklanması üzerine açıklama yapan Irak Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Abdullatif Cemal Reşid, Türkiye'yi hedef alan açıklamalar yaptı.

Açıklamada, şu ifadeler var:

"Türkiye yönetiminin, Kürt partilerinin bazı parlamenter ve yöneticilerine yönelik baskıcı tutumunu en sert şekilde kınıyoruz. Bu antidemokratik tutumlar, mücadele yürüten Kürtlere karşı yeni bir şey değil.

Bu baskıcı tutumu kınıyor, terör örgütü PKK lideri Abdullah Öcalan ile HDP Eş Başkanları Selahattin Demirtaş ile Figen Yüksekdağ ve diğer parlamenterlerin tutukluluk hallerinin son bulmasını istiyoruz.
 
Ayrıca Türkiye’den, Irak topraklarındaki güçlerini çekmesini, Irak’ın içişlerine karışmaya son vermesini istiyoruz."
 
Büyük Musul operasyonunun başladığı 17 Ekim tarihinden önce Ankara ve Bağdat arasında soğuk rüzgarlar esmeye başlamıştı. Türkiye'yi Birleşmiş Milletler'e (BM) şikayet eden Bağdat yönetimi, birçok defa topraklarındaki Türk askerlerinin çekilmesini istedi.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...