Kemal Kılıçdaroğlu: 'Seçimle gelen 'İfade vermem' diyemez'

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Kemal Kılıçdaroğlu: 'Seçimle gelen 'İfade vermem' diyemez'

GÜNDEM Haberleri  / AA

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, "Demokrasilerde ana kural; seçimle gelen seçimle gider. Ama seçimle gelen, 'Ben hukukun üstündeyim' diyemez. 'Savcıya, hakime gitmem, ifade vermem' diyemez. Gidecekti, ifadesini verecek, savunmasını yapacaktı." dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin TBMM grup toplantısında gündemi değerlendirdi.

Demokrasilerde ana kuralın, seçimle gelenin seçimle gitmesi olduğunu ifade eden Kılıçdaroğlu, "Ama seçimle gelen, 'Ben hukukun üstündeyim, her istediğimi yaparım' diyemez. 'Ben savcıya, hakime gitmem, ifade vermem' diyemez. Gidecekti, ifadesini verecek, savunmasını yapacaktı. Hiç kimsenin yargılamanın dışındadır diye bir ayrıcalığı yoktur." dedi.

"Sizde vicdan yok mu?"

Kılıçdaroğlu, Belçika'daki PKK kararına ilişkin, şunları kaydetti:

"Buradan Belçika hükümetine, bu kararı veren mahkemeye seslenmek istiyorum; 30 kişinin hayatına mal oldu bu terör. Küçük çocuklar, günahsız kadınlar, siviller... 30 bin kişi hayatını kaybetti. Belçika'da bırakın 30 bin kişiyi 10 kişi ölseydi, siz nasıl bir karar alırdınız. Sizde vicdan, adalet yok mu? Siz nasıl bir terör örgütüne, 'terör örgütü değil de silahlı bir örgüttür' dersiniz."

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...