Nepal'de Maocu yönetimi protesto eden 144 kişi gözaltına alındı

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Nepal'de Maocu yönetimi protesto eden 144 kişi gözaltına alındı

DÜNYA Haberleri  / AA

Nepal'de iç savaştan sonra kendilerini yalnız bırakmakla suçladıkları Maocu yönetimi protesto eden çocuk yaşta savaştırılan 144 kişi gözaltına alındı.

Polis sözcüsü Pradyumna Karki, Komünist Parti merkezini ablukaya alarak gösteri düzenleyen yaklaşık 300 eski askerin 144'ünün güvenlik güçlerince gözaltına alındığını söyledi.

Göstericilerin, dün gece parti binasının önünde toplanmaya başladığı ve bölgeye yalnızca gazetecilerin girmesine izin verdiği belirtildi.

Çocuk yaşta silah altına alınan eski Maocu askerler arasında yer alan Bhim Bahadur Tamang, sabahın erken saatlerinde binin üzerine polisin çocuklu kadınlar dahil herkesi araçlara sürüklediğini ifade etti.

Tamang, "Hükümetin, çocuk yaşta savaştırılan askerler olarak bizlerin sorunlarına çözümler üretmesini istiyoruz. Büyüklerimiz ya finansal destek gördüler ya da orduda görev aldılar. Ancak bizler ortada bırakıldık." diye konuştu.

Komünist Parti sözcülerinden Pampha Bhusal ise hükümetin bu kişilere ödemeyi planladığı yaklaşık 2 bin dolarlık desteğin, Nepal Yüksek Mahkemesi tarafından engellendiğini hatırlattı.

Nepal'deki iç savaş döneminde 2000 ile 2006 yıllarında, yaklaşık 4 bin çocuk Maocu isyancılar tarafından silahlandırılmıştı.

Söz konusu çocuklar, barış anlaşmasından sonra Birleşmiş Milletler (BM) kamplarındaki rehabilitasyon programına yaşları küçük olması gerekçesiyle dahil edilmemişti. 

 

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...