DAEŞ'in sözde sorumlusunun öldüğünü ailesi de doğruladı

Düzenleyen:
DAEŞ'in sözde sorumlusunun öldüğünü ailesi de doğruladı

DÜNYA Haberleri

Libya'da terör örgütü DAEŞ'in sözde "Sirte sorumlusu" Hasan el-Kerami'nin öldürüldüğünü ailesi tarafından da doğrulandı.

Ulusal Mutabakat Hükümeti'ne (UMH) bağlı birliklerin yürüttüğü  "El-Bunyan el-Mersus" Operasyonu yetkililerinden alınan bilgiye göre, ABD'nin  Bingazi Büyükelçisinin öldürülmesinin arkasındaki isim olarak bilinen Kerami,  geçen ağustos ayının sonlarında öldürüldü.
 
Söz konusu kaynaklar, Kerami'nin El-Bunyan el-Mersus birlikleri ile  yaşanan çatışmalardan kaçarak Sirte'deki Giza el-Bahriyye bölgesinden çıktığı  sırada öldüğüne ilişkin bilgilerin ailesi tarafından doğrulandığını aktardı.
  
Bingazi'deki ABD Konsolosluğu saldırısı

  
Libya'nın doğusunda ortaya çıkan ve DAEŞ'a katılan Ensar eş-Şeria  Örgütü'nün kurucularından olduğu ifade edilen, 1988 doğumlu Kerami'nin, 2012'de  Bingazi'deki ABD Konsolosluğu'na düzenlenen ve ABD Büyükelçisi Christopher  Stevens ve üç elçilik çalışanının öldüğü saldırının arkasında yer aldığı iddia  edilmişti.
  
Başkent Trablus'un 450 kilometre doğusundaki Sirte kentinin terör  örgütü DAEŞ'ten temizlenmesi için geçen mayıs ayında "El-Bunyan el-Mersus" adlı  operasyon başlatılmıştı. Operasyon kapsamında, eylül ayında aralarında örgütün  bölgedeki kalesi sayılan yerlerin de bulunduğu pek çok bölge ele geçirilmişti.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...