NSU davasında suçlular cezasını alacak

NSU davasında suçlular cezasını alacak

GÜNDEM Haberleri

Almanya'nın Ankara Büyükelçisi Eberhard Pohl, NSU davasının doğru bir şekilde ilerleyeceğine ve suçluların hak ettikleri cezayı alacaklarını söyledi.

Almanya'nın Ankara BüyükelçisiEberhard Pohl, NSU davasının doğru bir şekilde ilerleyeceğine ve suçluların hak ettikleri cezayı alacaklarını söyledi. nbsp;Almanya'nın Ankara Büyükelçisi Eberhard Pohl, NSU davasının doğru bir şekilde ilerleyeceğine ve suçluların hak ettikleri cezayı alacaklarından emin olduğunu ifade etti. nbsp;AA muhabirinin Almanya'da Münih Yüksek Eyalet Mahkemesi'nde görülen aşırı sağcı Nasyonalsosyalist Yeraltı (NSU) terör hücresi davası ile sorduğu soruları yanıtlayan Pohl, başlangıcından beri özel olarak Başbakan Angela Merkel'in ve ilgili bütün politikacıların açıkça belirttiği gibi, cinayetlerin "kabul edilemez" olduğunu vurguladı.Merkel'in bu durumun "Almanya için bir acziyet" olduğunu söylediğini anımsatan Pohl, "Ben bu davanın doğru bir şekilde ilerleyeceğine ve suçluların hak ettikleri cezayı alacaklarına eminim" dedi.
"Beate'nin mahkemede nasıl giyindiği benim için mühim değil''
NSU davasının baş zanlısı Beate Zschäpe'nin mahkemedeki rahat tavırlarının Alman kamuoyunda nasıl bir etki bıraktığıyla ilgili soruya Büyükelçi Pohl şöyle cevap verdi:
"Bende bir hukukçuyum. Alman hukukuna sonuna kadar güveniyorum. Mahkemede sanık suçu ispat edilmeden masum konumundadır. Nasıl giyindiği, mahkemede nasıl göründüğü benim için mühim değildir. Önemli olan mahkeme sürecinin anayasaya uygunluğu ve suçluların hak ettikleri cezayı almalarıdır." nbsp;ANKARA -AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...