Sakarya'da 3 kişi tutuklandı

Düzenleyen:
Sakarya'da 3 kişi tutuklandı

GÜNDEM Haberleri

Sakarya'da Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında, kanunsuz protesto eylemine katıldıkları gerekçesiyle gözaltına alınan 5 şüpheliden 3'ü tutuklandı.

Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığının FETÖ/PDY soruşturmasına ilişkin, eski Zaman Gazetesi Genel Yayın Müdürü Ekrem Dumanlı ve eski Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca'nın gözaltına alınmasını protesto etmek amacıyla 16 Aralık 2014'te Sakarya'da düzenlenen kanunsuz eyleme katıldıkları gerekçesiyle gözaltına alınan ve adliyeye sevk edilen 5 şüphelinin, savcılık işlemleri tamamlandı. Tutuklama istemiyle mahkemeye çıkarılan şüphelilerden Dursun S, Cemalettin K. ve Mesut A. tutuklandı, A.C. ve R.K. ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
Kanunsuz eyleme katıldıkları gerekçesiyle daha önce gözaltına alınıp adliyeye getirilen 13 kişiden 4'ü tutuklanmış, 9 kişi ise adli kontrol ve yurt dışı yasağı şartıyla serbest bırakılmıştı.
Bu arada, ildeki FETÖ/PDY soruşturması kapsamında gözaltına alınan ve adliyeye sevk edilen polis memurları Fethullah Y. ve Ferhat B. de tutuklandı. FETÖ'nün darbe girişimi soruşturmasına ilişkin "ByLock" kullandığı tespit edildiği gerekçesiyle gözaltına alındıktan sonra adliyeye sevk edilen Tank Palet fabrikasında görevli üsteğmen S.Y. ise adli kontrol şartıyla serbest kaldı.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...