Muş'ta PKK operasyonu, 14 kişi gözaltına alındı

Düzenleyen:
Muş'ta PKK operasyonu, 14 kişi gözaltına alındı

GÜNDEM Haberleri

Muş'ta terör örgütü PKK'ya yönelik düzenlenen operasyonda 14 kişi gözaltına alındı. Yapılan aramalarda 650 kilogram amonyum nitrat bulunurken, 2 adet 18 kilogramlık el yapımı patlayıcı da imha edildi.

Muş Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada, bugün İl Jandarma Komutanlığı'na bağlı birliklerce, Bulanık İlçesi'nin Örenkent Köyü'nde PKK/Kongra-Gel terör örgütünün (sözde Köy Komitesi, Kent Meclisi, Adalet Komisyonlarının) faaliyetlerinin tespiti maksadıyla yapılan çalışmalar sonucunda, 14 adrese eş zamanlı operasyon düzenlendiği bildirildi. Açıklamada, 14 kişinin gözaltına alındığı, şüphelilerin ev, iş yerleri ve otomobillerinde yapılan aramalarda ise 650 kilogram Amonyum nitrat, 3 ruhsatsız av tüfeği, 15 CD ve çok sayıda örgütsel doküman ele geçirildiği belirtildi. Öte yandan, merkeze bağlı Suluca Köyü Başak Mahallesi bölgesinde düzenlenen operasyonda ise PKK/KCK terör örgütü mensupları tarafından araziye yerleştirildiği tespit edilen 2, 18 kilogramlık el yapımı patlayıcı imha edildi.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...