Arjantin ve Küba Clinton'ı destekliyor

Arjantin ve Küba Clinton'ı destekliyor

DÜNYA Haberleri

ABD Başkanı Obama'nın normalleşme adımları attığı ülkeler arasında olan Küba ve Arjantin'de de başkanlık seçimleri yakından takip ediliyor

ABD'nin ilişkileri düzeltme adına büyük adımlar attığı Küba, ABD başkanlık seçimlerinin yakından takip edildiği ülkelerden bir tanesi. Ülkede genel kanı demokratların adayı Hillary Clinton'ın seçimi kazanmacağı yönünde. ABD-Küba arasında normalleşelen ilişkilerin Donald Trump'ın başkan seçilmesiyle bozulacağını düşünen Kübalılar Clinton'ı destekliyor. Donald Trump'ın daha önce verdiği seçim vaatleri arasında Küba ile ilişkilerin eski haline döndürülmesi de bulunuyordu.

Arjantin: İlişkilerde büyük değişiklikler olabilir

Arjantin Dışişleri Bakanı Susana Malcorra da ABD seçimleriyle ilgili görüşlerini açıkladı. Todo Noticias kanalına konuşan Malcorra, iki ülke arasında gergin olan ilişkilerin Barack Obama döneminde düzelmeye başladığı ve Trump'ın seçimleri kazanması halinde durumun tekrar tersine dönebileceği yorumunda bulundu. Malcorra, Donald Trump'ı 'daha kapalı ve izolasyoncu' olarak tanımladı.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...