Amerikalıların tek isteği yarışın bitmesi

Düzenleyen: / Kaynak: DHA
Amerikalıların tek isteği yarışın bitmesi

DÜNYA Haberleri  / DHA

ABD Başkanı Barack Obama'dan sonra Beyaz Saray'a Demokrat Partili Hillary Clinton'un mu yoksa Cumhuriyetçi Partili Donald Trump'ın mı ev sahipliği yapmak için sandık başına giden Amerikalıların seçim yorgunu oldukları ortaya çıktı.

Amerikalılar, ABD tarihinde görülmemiş skandallarla dolu seçim yarışının bir an önce bitmesini diledikleri yönünde görüş bildirdi. Consult/Politico kuruluşunun seçim günü yaptığı anket verilerine göre, Amerikalılardan yüzde 85'i seçim yarışının bir an önce sona ermesini istediklerini açıkladı. Ankete katılanlara birden çok seçenek seçme hakkı sunulan ankette, Amerikalılardan yüzde 72'si seçimlerden dolayı endişeli, 71'i gergin, 53'ü kızgın, 50'si üzgün, 48'i bıkkın, 39'u depresyonda, 29'u gururlu, 25'i de mutlu olduklarını dile getirdi. Ayrıca güçlü lider isteyen Amerikalıların oranı yüzde 36, gelecek için vizyon sahibi başkan isteyenlerin oranı yüzde 29, kendilerini önemseyen ve değerlerini paylaşan lider isteyenlerin oranı da yüzde 16 oldu.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: DHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...