KOÇ, kârın 2 katı yatırıma imza attı

Düzenleyen:
KOÇ, kârın 2 katı yatırıma imza attı

Ekonomi Haberleri

Koç Holding, yılın ilk 9 ayında 49,8 milyar TL konsolide gelir elde ederken, bu dönemi 2.4 milyar TL ana ortaklık payı net dönem kârı ile sonuçlandırdı.

Holdingin son 5 yılda yaptığı yatırımlar 30 milyar TL’ye ulaşırken, aynı dönemde 24 bin kişiye ek istihdam sağlandı ve çalışan sayısı 97 bine ulaştı. Koç Holding’in 9 aylık finansal sonuçlarını değerlendiren Koç Holding CEO’su Levent Çakıroğlu, “Şartlar ne olursa olsun ülkemize yatırıma kararlılıkla devam edeceğiz” dedi. Türkiye’nin zorlu bir dönemden geçtiğini vurgulayan Çakıroğlu, “Siyasi tarihimize kara bir leke olarak geçen başarısız darbe girişimi sonrası piyasalarda belirsizlik yaşansa da, ülkemiz ekonomisi güçlü yapısı ile kısa sürede toparlandı ve şoklara karşı direncini gösterdi. S&P ve Moody’s’in Türkiye’nin kredi notunu indirdiği üçüncü çeyrekte finansal piyasalar genel itibariyle baskı altında kalsa da, tüketicinin ekonomiye duyduğu güven ağustos ve eylülde artış gösterdi. Bu noktada iç ve dış tehditlerin bertaraf edilmesi için ülke olarak yürüttüğümüz topyekûn mücadelenin bir benzerini ekonomik alanda da sergileyebilirsek, Türkiye sadece bölgesinde değil, dünya ölçeğinde de ekonomik gücünü artıracaktır” dedi.

Şirketler hızlandı

 Koç Topluluğu şirketlerinin faaliyet gösterdikleri sektörlerde yılın ilk 9 ayında büyümenin itici gücü olmayı sürdürdüğüne dikkat çeken Çakıroğlu, otomotiv sektörünün ihracat artışı yüzde 13 iken, Tofaş’ın yurt dışı satış cirosunu yüzde 63 artırdığını, Ford Otosan’ın ise yurt dışı satışların yaklaşık yüzde 24’ünü tek başına gerçekleştirdiğini vurguladı. Arçelik’in uluslararası yatırımları ile küresel pozisyonunu güçlendirdiğini hatırlatan Levent Çakıroğlu, Pakistan’dan satın alınan Dawlance’ın hisse devir işlemlerinin tamamlandığını, Beko’nun İngiltere’de pazar liderliğini sürdürdüğünü, Tüpraş’ın satış tonajını yüzde 8 artırdığını ve grubun finans markası Yapı Kredi’nin de kârlılığını artırdığını ifade etti.

 

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...