Ne döviz ne borsa tapu aşkımız başka!

Düzenleyen:
Ne döviz ne borsa tapu aşkımız başka!

Ekonomi Haberleri

Türk Lirasına yatırımı daha güvenli gördüklerini belirten İNDER Başkanı Durbakayım, konut yatırımcısının dövizle borsayla işinin bulunmadığını, mühim olanın Türk insanının tapuya olan aşkı olduğunu söyledi

Önder Çelik İSTANBUL
Teknik Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Nazmi Durbakayım, dövizde son dönemde yaşanan yükselişin kendilerini etkilemediğini ama maliyetlere yansıdığını söyledi. Şirketin yeni projeleri ile konut sektörünün değerlendirildiği toplantıda konuşan Nazmi Durbakayım, bakanlığın müdahalesi sonrası Fikirtepe’de bugün her şeyin yolunda olduğunu ancak yüksek maliyet yüzünden fiyatların olması gerekenin çok altında olduğunu ifade etti. İstanbul İnşaatçılar Derneği (İNDER) Yönetim Kurulu Başkanı da olan Nazmi Durbakayım, TL’ye olan yatırımın daha sağlam ve güvenli olduğunu artık insanların bildiğini belirterek, “Döviz çıkıyor düşüyor, verdiğini tekrar geri götürüyor. Bugün biz ihtiyacı olana konut yapıyoruz. Bu adamın dövizle falan işi yok, konuta ihtiyacı var. Güvenli bir yatırım enstrümanına ihtiyacı var. Kumarbaz değil bu; borsayla, dövizle bilmem neyle işi yok. Nereye yatıracak? ‘Ben bir gayrimenkul aldığım vakit tapusunu akşamları yastığımın altından çıkarır çıkarır bakarım’ diyor. Türk insanının tapuya olan aşkı, mühim olan o” değerlendirmesini yaptı. 
KONUTTA 10 YILIN FIRSATI VAR
Teknik Yapı Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Umut Durbakayım da, konut alımı için son 10 yılın en iyi döneminden geçildiğini belirtti. Seçimler, başbakan değişimi ve 15 Temmuz gibi etkenlerle sektörün istenen ivmeyi yakalayamadığını kaydeden Durbakayım, Emlak Konut GYO’nun başlattığı tarihî kampanyanın, son 3 ayda sektör üzerinde dolaşan karabulutların dağıtılmasında ve başarıda önemli bir rol oynadığının altını çizdi. Durbakayım, şöyle konuştu: “2006’dan beri emlak sektörünün hızlandığını düşünürsek. 10 yıl içinde konut alımı için en iyi dönemdeyiz. Tarihinde hiç bu kadar kampanya yapılmamıştı. 2-3 yıl önce 36-48 ay için sıfır faizler konuşuluyordu, şimdi 100 aya sıfır faiz kampanyaları var. Burada Cumhurbaşkanımızın da etkisiyle bankaların faiz oranlarını aşağı çekmesinin çok büyük faydası oldu. Bugün baz faiz oranları 0,82’den başlıyor, firma kampanyalarıyla bu daha da aşağıya iniyor. Geçen senelerde 1,14’leri telaffuz ediyorduk. Şu an 0,82 baz faizle oranlar baya bir aşağı çekilmiş oldu.”
YENİDEN ‘UP’ SERİSİNE BAŞLIYOR
Umut Durbakayım, 2017’nin ilk altı ayında 3 bin 500 ile 4 bin bağımsız bölümden oluşacak 4 projeyi hayata geçirmeyi planladıklarını belirterek, Teknik Yapı’nın UP serisine Fikirtepe’de yeniden başladığını söyledi. Durbakayım, “Yaklaşık 850 daire ve 20 ticari üniteden oluşan yeni projemiz UPLIFE KADIKÖY için talep toplamaya başladık. Projemizin lansmanını aralık ayında yapmayı planlıyoruz” dedi.

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...