Lekesiz: Her biri cebinde 5-10 kimlik taşıyor

Düzenleyen:
Lekesiz: Her biri cebinde 5-10 kimlik taşıyor

GÜNDEM Haberleri

“Her bir üyesi cebinde beş on tane kimlik taşımaktadır. İhtiyaca göre de kullanıyorlar. Öncelik sıralaması yapıp hemen her kimlik altında değişik kurumlara yerleşiyorlar”

Damla Peker Ankara
Eski Emniyet Genel Müdürü Celalettin Lekesiz, TBMM FETÖ ve 15 Temmuz Darbe Araştırma Komisyonu’nda önemli açıklamalarda bulundu. Lekesiz, o gece neler yaşandığını, FETÖ’cülerin nasıl derdest edildiğini detaylarıyla anlattı:
“Gelmiş geçmiş en büyük taşeron örgüt. Her bir üyesi cebinde beş on tane kimlik taşımaktadır. İhtiyaca göre de kullanıyorlar. Kendisine göre öncelik sıralaması yapıp hemen her kimlik altında değişik kurumlara yerleşebileceğini değerlendiriyorlar.
17-25 Aralık’tan sonra ciddi çalışmalar yaptık. İleri gelenlerinden 1859 kişiyi 15 Temmuz 2016 itibariyle ya emekli ya ihraç ettik. Ramazan Akyürek, Recep Güven, Cihangir Çelik, Mutlu Ekizoğlu, Yurt Atayün ve benzeri isimleri uzaklaştırdık. 
MÜCADELE İÇİN ÖZEL BÜRO
Genel Müdürlüğe kurduğumuz büro aracılığıyla adli mercilerle de çalışmalarımızı yürüttük. Ülke genelinde 848 operasyon yapıldı. 5 bin 742 kişi gözaltına alındı. Bu gözaltının 1554’ü emniyet mensubuydu. 1465’i tutuklandı. 649 holding şirket, vakıf, özel okul, hastane gibi benzeri kurumlara operasyon yapıldı. 609 tanesine kayyum atandı, 38 tanesine el konuldu, 2 tanesine devir ve satış yasağı konuldu. Örgüte finans sağlandığını düşündüğümüz 850 akaryakıt istasyonu denetlendi ve 268’ine resmi işlem yapıldı. 80 ilde 1426 tane özel eğitim kurumlarına operasyonlar ve denetlemeler yapıldı. Emniyet teşkilatından ihraç ettiğimiz kişilerin, Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Daire Başkanlığı etrafında hareketlendiği anlaşıldı. Gördük ki hemen hepsinin sekiz buçuktan itibaren darbeden haberleri var. Aileleriyle kendi içlerinde vedalaşıyorlar. Silahlarını kuşanıyorlar.
BURSA SAYESİNDE ÇÖZÜLDÜ
Darbenin ilk saatlerinde Bursa Jandarma İl Komutanının darbeyi destekleyen konuşmalarından bahsedildi. Hiç tereddüt etmeden gözaltı yapıldı. Çantasında darbe planlarına ilişkin evraklar, resmi belgeler elde edildi. Bu belgelerde 81 ilde sıkıyönetim komutanı olarak yer alan isimler ortaya çıktı. Bu 81 ilin valiliğine intikal edildi. Adı geçen sıkıyönetim komutanlarının derhal gözaltı yapılması talimatı verildi. Bu komutanlar görevden alındı. Pasaportları o gece iptal edildi.  
 AKINCI’YA 300 ÖZEL HAREKÂTÇI 
Genelkurmay Başkanı saat 8.55’de kurtarıldı. Darbenin ilk saatlerinden itibaren aynı yerde muhafaza edilmiş diğer kişiler Fahri Kasırga ve kuvvet komutanları gibi benzer kişilerin kurtarılmasına ilişkin çalışmaları biliyorum. Akıncılar’a götürmüşlerdi. 300 kadar özel hareket personeli ile üssü kuşattık. Burada 500 kadar darbeci vardı. Eskişehir’den kalkan uçaklar orayı yukardan epeyce dövdüler.  
GEZİ’DE TWEETLERİ KATLADILAR 
Adil Öksüz ile ilgili somut bir tespitimiz yok. Özel bürolar oluşturduk. Ona yardım edenler olabilir, bu kapıyı kapatmamak lazım.  
Gezi olaylarında FETÖ’cülerin çok yoğun şekilde tweet attıklarını belirledik. Olayların derinleşmesi için çalışmalar yaptıklarını gördük.

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...