Hâkimlere ‘tweet’ uyarısı

Düzenleyen:
Hâkimlere  ‘tweet’  uyarısı

GÜNDEM Haberleri

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Beştepe Kültür ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen 19. Dönem Adli Yargı Hakim ve Cumhuriyet Savcısı Adayları Kura Töreni’nde yaptığı konuşmada, hakim ve savcıların zor bir görev yürüttüğünü belirtti.

Anayasa ve yasaların çiğnenmemesi gerektiğini anlatan Bozdağ, terör örgütlerinin talimatıyla iş yapıldığında ya da iş yapılmasına göz yumulduğunda anayasaya, yasalara, devlete ve millete ihanet edileceğini kaydetti. Sosyal medya konusunda da hâkim ve savcılara uyarılarda bulunan Bozdağ, “Ben sanal medyayı kullanmayın demiyorum ama lütfen sanal medyada siyasal paylaşımlar, hâkim ve savcılarımız yapmasın. ‘Benim ifade hürriyetim var.’ Amenna, herkesin ifade hürriyeti var ama yargıya güveni ayakta tutmak için bu şart. Ben, siyasi görüşünü medyadan paylaşan hâkimden de savcıdan da korkuyorum, HSYK Başkanı, Adalet Bakanı olarak. Yetkim olsa siyasi görüşünü medyadan paylaşanı bir saat değil, bir saniye bu meslekte ben tutmam. Cübbesini alırım, ‘Sen git partilere üye ol. Hangi partide siyaset yapıyorsan yap.’ derim. Emin olun, bir tane paylaşım gördüğümde benim tek başıma anayasal yetkim olsun ben onun meslekte bir saniye kalmasına izin vermem. Ama benim böyle bir yetkim yok” dedi. 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...