Çocuklar için 366 yeni ‘z-kütüphane’

Düzenleyen:
Çocuklar için 366 yeni ‘z-kütüphane’

KÜLTÜR - SANAT Haberleri

Gençleri kültürel faaliyetlere yönlendirmek isteyen Kültür ve Turizm Bakanlığı, işe çocuklara okuma alışkanlığı kazandırmakla başlayacak.

Damla Peker ANKARA

Vatandaşların yüzde 41’inin eline hiç kitap almadığı Türkiye’de, okuma kültürünün geliştirilmesi için son yıllarda büyük çalışmalar yapılıyor. ‘Halk ve Çocuk Kütüphanelerinin Rehabilitasyonu Projesi’ çerçevesinde 41 kütüphane rehabilite edilirken; yıl sonuna kadar bu sayının 16’ya çıkması bekleniyor. Millî Eğitim Bakanlığı tarafından okullarda oluşturulan Zenginleştirilmiş Kütüphaneler (z-kütüphane)  de okuma kültürü bakımından mühim projelerden biri oldu. İçerisinde internet hizmeti olan, dijital kitaplarla zenginleştirilmiş bu kütüphanelerin sayısı arttırılıyor. 2015 yılında başlatılan proje çerçevesinde 134 z-kütüphane kuruldu. Yıl sonuna kadar da toplam 366 z-kütüphane kurulması planlanıyor.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...