Beyaz bir sayfa

Düzenleyen:
Beyaz bir sayfa

SPOR Haberleri

Fransa’daki 2016 Avrupa Şampiyonası’ndan bu yana soğuk rüzgârların estiği Milli Takım’da şimdi bahar havası hakim.

Arda Turan, Burak Yılmaz, Selçuk İnan ve Gökhan Gönül’ün prim tartışmaları sonrası Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim tarafından yeniden kadroya çağrılması kamptaki ortamı da değiştirdi. Sahadaki futboldan çok Terim’in kadro tercihlerinin tartışıldığı Milli Takım, Kosova maçı öncesi ‘fabrika ayarlarına’ döndü. Antalya kampında ay-yıldızlıların oldukça neşeli oldukları gözlenirken, Fatih Hoca oyuncularla bir toplantı yaparak, “Yeni sayfa açtıklarını” söyledi. Yaşanan olayları ve tartışmaları geride bırakmaları gerektiğini anlatan tecrübeli teknik adam, “Geçmişe sünger çekip işimize bakacağız” dedi. 
Artık hata yapma lüksümüz yok
2018 Dünya Kupası’na katılabilmek için önlerinde zorlu bir sürecin olduğunu hatırlatan Terim, “Hırvatistan ve İzlanda’nın 7, Ukrayna’nın 5 puanı var. Ama henüz hiçbir şey için geç değil. 3 maç yaptık, 2 puan aldık. Önümüzde daha 7 karşılaşma var. Kosova maçıyla birlikte çıkışa geçmemiz lazım. Özellikle sahamızda oynadığımız maçları mutlaka kazanmalıyız. Bu yüzden 2-0 geriden gelmemize rağmen Konya’daki Ukrayna beraberliği bence kazanç değil, kayıptır. Artık hata yapma lüksümüz yok. Aslında avantajlı bir fikstürümüz var. Önce Antalya’da Kosova, sonra deplasmanda Finlandiya, sonra haziranda yine Kosova… İlk etapta bu üç maçtan 9 puan çıkarırsak grupta iddialı hale geliriz” ifadelerini kullandı. 

5 ay sonra aynı karede

İki gündür milli kampta başta biz basın olmak üzere herkesin gözü Fatih Terim’le Arda Turan’ın üzerinde. Bir yakınlaşma, bir tokalaşma bekleniyor. O kadar yaşananlardan sonra ısınma da yavaş yavaş oluyor haliyle. İlk gün çalışmasında affedilenlerden özellikle Arda Turan neşesiyle dikkat çekmiş, Terim Selçuk’la tokalaşmış ve bir süre sohbet etmişti. Burak Yılmaz da daha Antalya’ya gelişteki mutluluğuyla memnuniyetini vücut diliyle ifade etmişti. Olan oldu. Yaşananlar geride kaldı. Ülke olarak sıkıntıdan geçtiğimiz günlerde futbol sahalarından yükselecek sevinç şüphesiz ki bütün insanımızı kuşatacak. Milliler bunun bilincinde ve var güçleriyle Kosova maçına hazırlanıyorlar. Terim dün oyuncularına top kapma ve taktif ağırlıklı çift kale yaptırdı. Oyunu sık sık durdurup futbolcularını ikaz etmekten de geri kalmadı. 

 

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...