Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Musul'un DEAŞ'tan kurtarılan bölgelerinde elektrik sistemleri onarılıyor

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Musul'un DEAŞ'tan kurtarılan bölgelerinde elektrik sistemleri onarılıyor

DÜNYA Haberleri  / AA

Irak'ın Musul kentinde terör örgütü DEAŞ'ten kurtarılan ilk bölgelerde elektrik sistemlerinin onarımının başlandığı bildirildi.

Elektrik Bakanlığı Sözcüsü Musab el-Müderris, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bakanlık tarafından görevlendirilen elektrik teknisyenleri heyetinin, Musul'un güneyindeki El-Kayyara nahiyesinde yüzde 90 oranında çöken elektrik sistemlerinin onarımına başladığını belirtti.

Elektrik enerjisi iletim ve dağıtım sistemlerinin DEAŞ saldırıları nedeniyle büyük çapta hasar gördüğüne ve yenilenme çalışmaları için büyük meblağların gerekli olduğuna dikkati çeken Müderris, bugüne kadar Enbar, Salahaddin ve Musul'daki elektrik sistemlerinde 3 milyar doları aşkın zarar olduğu bilgisini verdi.

Müderris, örgütün geride bıraktığı mayın ve patlayıcı tuzaklarının temizlenmesinin ardından bakanlığın, diğer kurtarılan bölgelerde de onarım çalışmalarına başlayacağını söyledi.

Irak ordusu, ağustos ayında yaklaşık iki gün süren kuşatmanın altından Musul'un El-Kayyara kasabasını DEAŞ'tan temizlemişti.

DEAŞ, Haziran 2014'ten bu yana elinde tuttuğu Irak'ın Musul kentinin en büyük nahiyesi El-Kayyara'nın kurtarılmasından sonra bölgedeki petrol kuyularını ateşe vermişti. 

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...