Konukoğlu'ndan başarılı olmanın püf noktaları

/ Kaynak: İHA
- Güncelleme:
Konukoğlu'ndan başarılı olmanın püf noktaları

Ekonomi Haberleri  / İHA

İşadamı Abdulkadir Konukoğlu, girişimci adaylarına tavsiyelerde bulundu, Konukoğlu 'Ulaşılabilir hayal kuran ve kurduğu hayal için çalışın' dedi

SANKO Holding Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Konukoğlu, girişimcinin; kaliteli, emek verildiğinde ulaşılabilir hayal kuran ve kurduğu hayali gerçekleştirmek için çok çalışan kişi olduğunu söyledi. Konukoğlu, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu ile birlikte, 'Onur Konuğu' olarak Türkiye Genç İşadamları Konfederasyonu'nun (TÜGİK) Güral Afyon Otel'de düzenlediği 'TÜGİK Başkanlar Zirvesi 2013' programına katıldı.
Zirvede konuşan Hisarcıklıoğlu, konuşması sırasında, ''Gaziantep modelinin oluşumunu sağlayan ve herkesin takdirini kazanan ortak akıl anlayışının mimarlarından ve bunu size en iyi anlatacak kişi olan Abdulkadir Konukoğlu'nu iyi dinleyin, sözlerine dikkat kesilin'' dediği, TÜGİK Başkanı Erkan Güral'ın da, ''Paranın, gücün ve kuvvetin değiştiremediği ama paraya yön ve güç veren bir isim'' sözleriyle konuşmaya davet ettiği Konukoğlu, genç iş adamları ile birlikte görsel olarak sunulan özgeçmişini izledi.

Konuşmasına iş yaşamı, SANKO'nun tarihçesi, Sani Konukoğlu Vakfı'nın yaptığı yatırımlar ve Gaziantep'in başarısını anlatarak başlayan Konukoğlu, programını daha sonra konukların sorularını yanıtlayarak sürdürdü.

Genç girişimcileri, başarılı olmak için öncelikle hayal kurmaya çağıran Konukoğlu, ''Kaliteli, emek verildiğinde ulaşılabilir hayal kuran ve kurduğu hayali gerçekleştirmek için çok çalışan kişi girişimcidir. Hayaliniz büyük olursa ulaşamayabilirsiniz ve heyecanınızı kaybedebilirsiniz'' diyen Konukoğlu, şu önerilerde bulundu:

''Hedefe giden yolda merdivenleri teker teker çıkın. Kademe kademe yükselin. Geldiğiniz her yeri hazmedin. Aksi takdirde kazandıklarınızı kaybetmeniz ve çıktığınız yerden inmeniz çok daha hızlı olur. Başarılı olmanız için mutlaka hedef belirleyin. Hedefiniz ne kadar uğraşırsanız uğraşın, ulaşılmaz olacak zorlukta olmamalı. Böyle olduğunda sizi başarıya götürecek motivasyonu kaybedersiniz. Hedefiniz en ufak çaba gösterilerek, uzanıldığında erişilecek kolaylıkla da elde edilmemeli. Bu durumda da farklılığınızı gösteremezsiniz. Mutlu olmak için sizin sahip olduklarınıza sahip olmayanları görüp, şükretmesini bilin. Mutlu olduğunuz zaman başarı şansınız artar. Başarılı olmak için ise sizden daha iyi durumda olanları görmek için yukarıya bakın. Onların başarısı sizi hırslandırsın. Ben hep; 'neden bir Koç olmayayım, neden bir Sabancı olmayayım' derdim. Siz de kendinize mutlaka hırs yapacak hedef belirleyin. Ancak hiçbir zaman hırsınız aklınızın önüne geçmesin. Hırsınızın kurbanı olursanız hata yapmanız ve kontrolü kaybetmeniz, dolayısıyla başarısızlığınız, hüsrana uğramanız kaçınılmazdır.''

Başarı için kardeşler ve ortaklarla çalışmanın önemli bir avantaj oluşturacağına dikkati çeken Konukoğlu, ''Başarı için yönetici biraz da idareci olmalı. Kardeşine, ortağına ve çalışanına kızsa da 3 dakika sonra unutmalı. Eğer o kızgınlıktan eser kalırsa çalışma ortamı kalmaz'' diye konuştu.

Aile şirketlerinin sürekliliği için alınabilecek önemler olduğunu hatırlatan Konukoğlu, bu noktada babalar veya yönetimi üstlenen ağabeylere önemli görev düştüğünü söyledi. Genç girişimcileri, çocuklarını küçük yaşlardan itibaren iş yerlerine götürmeye ve onları iş ortamına alıştırmaya çağıran Konukoğlu, sözlerine şöyle devam etti: ''Çocuk üniversite eğitimini tamamladığında mümkünse 2 yıl başka bir şirkette çalışsın. Bunu yaparsanız çocuğunuz talimat almaya, talimat vermeye alışır, diğer bir ifade ile iş ortamına uyum sağlayarak aile şirketinde göreve hazırlanır. Çocuklarınıza küçüklüklerinde harçlık vererek, işe başladıklarında ise maaş sistemi ile para verin ve hem bütçe yapmayı hem de tasarruf etmeyi öğrensinler. Bu sistemde herkes kendi parasını harcayacağı için kardeşler arasında sorun da olmaz. Aile şirketlerinde görev değişimleri ölümle olmamalı. Baba veya ağabey yönetim tıkanıklığına yol açmamak ve şirketin sürekliliği için günü geldiğinde görevden ayrılmalı ve geriden gelişmeleri izlemeli, gerektiğinde müdahalede bulunmalı.''

Konukoğlu, miras bölüşümünün adil olmasının ailede sevgi ve saygı ortamını pekiştireceğini ve başarıya giden yolu açacağına işaret etti.

Gaziantepspor Kulübü Başkanlığı'nı yaptığını da anımsatan Konukoğlu, kulüp başkanlığı görevinin kendisine, 'yenmeyi ve yenilmeyi' öğrettiğini kaydetti. Takımın ya da bireylerin yenildiği zaman etraflarında hiç kimsenin kalmadığını, kimsesiz kalındığını ve herkesin birbirinden farklı, eleştirel görüş dile getirme hakkını kendisinde gördüğünü belirten Konukoğlu, kazanılması durumunda ise herkesin kazananın yanında yer aldığını ifade etti.

Yaşanılanlardan çıkarılan dersin en önemli kazanım olduğunu vurgulayan Konukoğlu, bir soru üzerine sıfırdan işe başlayacak olsa, tercihinin tekstil olacağını kaydetti. Konukoğlu, iş ortamının hızlı değişim yaşadığını, ne üretirsem satarım döneminin bittiğini ve artık neyi pazarlayabilirsem onu üretirim döneminin başladığını sözlerine ekledi.

Konuşmaların ardından Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Nafi Güral ve TÜGİK Başkanı Erkan Güral, günün anısına Konukoğlu'na armağan sundu; toplu fotoğraf çekimi yapıldı. Bu arada, SANKO Holding Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Konukoğlu, TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu'nun, Afyonkarahisar'daki oda ve borsa başkan, meclis ve yönetim kurulu üyeleri ile Anemon Otel'de düzenlediği toplantıya da katıldı. Hisarcıklıoğlu, yeni veya yeniden seçilen oda ve borsa başkan, meclis ve yönetim kurulu üyelerine hayırlı olsun dileklerini iletmek, görüşlerini almak için bir araya geldiklerini belirterek, gündeme ilişkin konularda görüşlerini aktardı.

Ekonomi
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...