Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

DEAŞ ve PKK/PYD'nin komuta kontrol tesisleri vuruldu

Düzenleyen: / Kaynak: AA
DEAŞ ve PKK/PYD'nin komuta kontrol tesisleri vuruldu

DÜNYA Haberleri  / AA

Fırat Kalkanı Harekatı'nda 90 DEAŞ ve 5 PKK/PYD hedefine atış yapılarak, teröristlerce kullanılan barınma yerleri, savunma mevzileri, komuta kontrol tesisleri, silah ve araçlar imha edildi.

Türk Silahlı Kuvvetlerinden yapılan bilgilendirmeye göre, DEAŞ başta olmak üzere terör örgütlerinin yaşattığı tehdidi bertaraf ederek, hudut güvenliğini artırmak ve koalisyon güçlerine destek vermek için Suriye'nin kuzeyine yönelik 24 Ağustos'ta başlatılan Fırat Kalkanı Harekatı'nda 78. gün geride kaldı. 

Harekat kapsamında Mare ve Rai hattında, muhalif unsurlardan oluşan özel görev kuvvet gruplarınca Rai'nin güneyinde yer alan Numan, Susanbat, Tall Curji, Şabiran, Tarhin, Tubacık, Küçük Şandi'de büyük ölçüde kontrol sağlandı, tam kontrol sağlanmasına yönelik faaliyetler ile mayın ve el yapımı patlayıcı temizliği devam ediyor.

Gün içerisinde yaşanan çatışmalarda 2 muhalif şehit oldu, 26 muhalif yaralandı, destek sağlayan unsurlarda ise zayiat ve hasar meydana gelmedi.

Bomba yüklü araç imha edildi

Terör örgütü DEAŞ'a ait bomba yüklü bir araç, Tall Curji bölgesinde imha edildi.

90 DEAŞ, 5 PKK/PYD hedefi vuruldu

Hedef tespit vasıtalarıyla tespit edilen 90 terör örgütü DEAŞ ve 5 PKK/PYD hedefine ateş destek vasıtalarıyla atış yapılarak, teröristlerce kullanılan barınma yerleri, savunma mevzileri, komuta kontrol tesisleri, silah ve araçlar imha edildi.

6 terörist etkisiz hale getirildi

Koalisyon güçlerince, Maşibayn ve Tubacık bölgesinde tespit edilen DEAŞ terör örgütü unsurlarına yönelik 2 hava harekatı gerçekleştirilerek 6 terörist etkisiz hale getirildi, 1 Doçka monteli araç ve 1 havan imha edildi.

Terör örgütü DEAŞ'tan temizlenen bölgelerde, muhaliflere destek sağlayan patlayıcı madde tespit ve imha timlerince 20 el yapımı patlayıcı kontrollü olarak imha edildi.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...