Trump seçilince nükleer anlaşması tehlikeye giren İran: Her şeye hazırız

Düzenleyen:
Trump seçilince nükleer anlaşması tehlikeye giren İran: Her şeye hazırız

DÜNYA Haberleri

İran Atom Enerjisi Kurumu Sözcüsü Behruz Kemalvendi, ülkesinin ABD başkanlık seçimlerinden zaferle çıkan Trump döneminde yaşanacak her türlü gelişmeye hazır olduğunu belirtti.

İran Atom Enerjisi Kurumu Sözcüsü Behruz Kemalvendi, ülkesinin Amerika Birleşik Devletleri (ABD) başkanlık seçimlerinden zaferle çıkan Cumhuriyetçi Parti'nin adayı Donald Trump döneminde yaşanacak her türlü gelişmeye hazır olduğunu belirtti.

NÜKLEER ANLAŞMA İPTAL Mİ OLACACK?

İran'ın yarı resmi haber ajansı Tesnim'e konuşan Kemalvendi, Trump'un seçim kampanyasında İran ile imzalanan nükleer anlaşmayı feshedeceğine ilişkin söylemlerine işaret ederek, Tahran'ın anlaşmanın devamından yana olduğunu dile getirdi.

"İRAN HER TÜRLÜ GELİŞMEYE HAZIRDIR"

Kemalvendi, aksi bir durumda ise ülkesinin uzun vadeli planlara sahip olduğunu ifade ederek, "İran her türlü gelişmeye hazırlıklıdır." dedi.

SIK SIK ELEŞTİRMİŞTİ

Trump, seçim kampanyasında sık sık İran ile Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyinin 5 daimi üyesi ve Almanya arasında 14 Temmuz 2015'te imzalanan nükleer anlaşmayı eleştirmişti.

"ANLAŞMAYI YIRTARSA BİZ DE ONU ATEŞE VERİRİZ"

Başkan olması halinde nükleer anlaşmayı yırtıp atacağını öne süren Trump'a, zaman zaman anlaşmayı eleştiren ve ülkeye fayda sağlamadığını söyleyen İran dini lideri Ayetullah Ali Hamaney, "Onlar anlaşma metnini yırtarsa, biz onu ateşe veririz." karşılığını vermişti.

"ANLAŞMAYI FESHEDECEĞİM "DEMİŞTİ

Milyarder işadamı Trump başkan seçilmesi durumunda İran ile imzalanan nükleer anlaşmayı feshedeceğini söylemişti.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...