Yapay zeka Trump'ı da doğru bildi!

Düzenleyen:
Yapay zeka Trump'ı da doğru bildi!

DÜNYA Haberleri

ABD'de son üç başkanlık seçimini doğru tahmin eden yapay zekanın favorisi ünlü iş adamı Donald Trump, Demokrat Partili Clinton'ı geride bırakarak ABD'nin 45. başkanı oldu. Seçim öncesinde Trump'ın başkan olacağı tahmininde bulunan yapay zeka, böylece 4. ABD başkanını da doğru bilmiş oldu...

YANILACAK DEDİLER, YİNE YANILMADI!

''Eğer Cumhuriyetçi aday Donald Trump başkanlık yarışını kaybederse son 12 yıldır yaptığı ciddi tahminlerde ilk kez "İnternet İnsan" denilen bu sistem, yanılacak'' beklentileri içine girenler büyük şok yaşadı. Hillary Clinton'a fark atan Trump, ABD'nin 45. başkanı oldu.

OBAMA'DAN DAHA ŞANSLI GÖSTERMİŞTİ

Google, Facebook, Twitter ve Youtube dahil olmak üzere bir çok internet sistemindeki bilgileri kullanarak işlem yapan Hintli yapay zeka, Cumhuriyetçi Trump'ı Barack Obama'nın 2005 yılındaki seçimlerde olduğundan daha şanslı göstermişti.

ANKETLERDE CLİNTON ÖNDEYDİ AMA...

Yapay Zeka sisteminin bu tahmini ABD'li medyayı ve vatandaşları şaşırtmıştı ancak yapay zeka 4. kez de yanılmayarak seçim sonuçlarını doğru bildi. Seçime haftalar once Wall Street Journal'in anketine göre; Demokratların adayı Hillary Clinton Cumhuriyetçilerin adayı Donald Trump'a yüzde 10'luk bir fark atmıştı. (Ahmet Aydemir)


Türkiye Gazetesi / Ahmet Aydemir

 

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...