Başbakan Yıldırım: Yarın Bahçeli'yle görüşmemiz olacak

Düzenleyen:
Başbakan Yıldırım: Yarın Bahçeli'yle görüşmemiz olacak

POLİTİKA Haberleri

Başbakan Binali Yıldırım yeni anayasa çalışmalarına ilişkin yarın MHP lideri Devlet Bahçeli'yle görüşeceklerini açıkladı. Yıldırım, CHP'ye yaptıkları çağrıyı da yineledi.

Başbakan Binali Yıldırım Ankara'da gazetecilerin sorularını yanıtladı. Yeni anayasa sürecine ilişkin bilgi veren Başbakan, "Yarın MHP Genel Başkanı Bahçeli ile bir görüşmemiz olacak" dedi.

Başbakan'ın konuşmasının satır başları şöyle; Demokrasi demek, uzlaşma demek. Dolayısıyla yeni anayasa gibi konularda görüşerek, konuşarak atacağımız adımlar çok daha doğru adımlar olacaktır. Bir süreden beri bildiğiniz gibi biz bütün partilere çağrı yapıyoruz. Gelin birlik olalım, beraber olalım hepimizin milletimize vaadi olan yeni anayasayı hükümet sistemi de dahil olmak üzere bir sonuca bağlayalım diye. Bu konuda Milliyetçi Hareket Partisi'nin bu konuda olumlu bir tutumu var. Ana muhalefet partisi CHP'nin olumsuz bir yaklaşımı var dolayısıyla biz hala vakit olduğunu düşünüyoruz. CHP'ye de çağrımızı yineliyoruz; Gelin bu dönüşümde, milletimizin beklediği bu yeni anaysa sürecinde sizde katkı koyun bu onur bu şeref hepimizin olsun. Kapımız açık çağrımız açık olmaya devam ediyor. 

Bu hafta MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'yle yarın görüşmemiz olacak. Bu konuyla ilgili biraz daha somut, net düşüncelerimizi birbirimize aktarma imkanı bulacağız.

(Değişikliğin kapsamı ne olacak sorusuna cevaben) Tabiatıyla anayasa değişikliğini halk oyuna götürmek için 330 kabule ihtiyaç var. AK Parti olarak bizim bunu tek başına götürmemiz mümkün değil. Milliyetçi Hareket Partisi'nin katkısı gerekiyor. Bunu esas alarak bu çalışmalar başlattık. Yapacağımız görüşmede bütün bu ihtimalleri, geniş kapsamlı orta kapsamlı dar kampsamlı olmak üzere alternatifleri ele alıp değerlendireceğiz diye düşünüyorum. 

(Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ve AK Parti'nin CHP bildiri nedeniyle dava açmasına ilişkin Yenikapı ruhu bitti mi sorusuna ilişkin) Yenikapı ruhu hiçbir zaman bitmez. Yenikapı ülkemizin, milletimizin bağımsızlık, milli irade ve bütünlüğünün temsilidir. Yenikapı ruhu CHP'nin gönülsüz olmasıyla bitmez. 

Büyükelçilerin fikri neyse zikri de o. Büyükelçilerin görevi bölücülere destek vermek değil. Görev yaptıkları ülkenin hükümranlık haklarına saygı duymaktır. Onun için sorumlulukları çerçevesinde görevlerini yapmalarını bekleriz. 

Düzenleyen:  - POLİTİKA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...