Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

İçişleri Bakanı Soylu: TBMM'deki tabloyu kabul etmiyoruz

Düzenleyen:
İçişleri Bakanı Soylu: TBMM'deki tabloyu kabul etmiyoruz

POLİTİKA Haberleri

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, bazı büyükelçilerin HDP grup toplantısına katılmasına ilişkin, "Dün TBMM'de bir olay yaşandı. Biz bu tabloyu kabul etmiyoruz" ifadelerini kullandı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, bazı yabancı misyon temsilcilerinin HDP TBMM Grup toplantısına katılmasına ilişkin, "Dün TBMM'de bir olay yaşandı. Biz bu tabloyu kabul etmiyoruz. Yani orada terör örgütüyle iç içe olmuş bir anlayışı, Avrupa'daki birtakım ülkelerin büyükelçilerinin gelip desteklemesini kabul etmiyoruz. 79 milyon bize yeter. Yolumuz düsturumuz açıktır" dedi.

Soylu, Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi Başkanlığında düzenlenen 2016-2017 Eğitim ve Öğretim Yılı Açılış Töreni'nde yaptığı konuşmada, 15 Temmuz darbe girişiminin hemen ardından "daha önce yapılmamış bir sistem değerlendirmesi" yapıldığını söyledi.

Sistemin darbe üreten parametrelerden kurtulması ve demokratik sistemin sürekli devam etmesini sağlayan gerekli tüm çalışmaların ivedilikle başlatıldığını ifade eden Soylu, bu çalışmaların bir parçası olarak da Türk Silahlı Kuvvetlerinin yapısının yeniden ele alındığını ve kuvvet komutanlıklarının Milli Savunma Bakanlığına, Jandarma ve Sahil Güvenlik Komutanlarının ise İçişleri Bakanlığına bağlandığını hatırlattı.

Soylu, Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisinde 2016-1017 eğitim öğretim yılında, lisans ve ön lisans mezunu 733 uzman erbaş ve uzman jandarma personelinin eğitim alacağını belirterek, gelecek yıl mart ayında sona erecek eğitimlerin neticesinde bu personelin hizmete başlayacağını kaydetti.

Astsubaylardan alınacak 310 subay adayının 21 Kasım'da eğitime başlayacağını ve 23 Haziran 2017'de mezun olacağına işaret eden Soylu, "Alımları devam eden sivil kaynaktan lisans ve ön lisans mezunu 150'si kadın 2 bin 705 astsubay adayı, 2 Ocak 2017 tarihinde eğitime başlayacak ve yine 25 Ağustos 2017'de bu kardeşlerimizin mezuniyeti gerçekleşecektir. Önümüzdeki günlerde sivil kaynaktan alınacak 450 subay adayı da 16 Ocak 2017 tarihinde eğitime başlayacaktır" diye konuştu.

Soylu, özellikle 15 Temmuz'dan sonra güvenlik kuvvetlerine yönelik alımlardaki başvuruların geçen yıllara oranla çok üst seviyede arttığına dikkati çekerek, darbe girişiminin oluşturduğu bu kenetlenmenin gurur verici olduğunun altını çizdi.

15 Temmuz'la beraber kendilerini engellemeye çalışanlara çok kısa süre içinde verilen cevabın, millete bağlılığın en önemli sembolü olduğuna işaret eden Soylu, "Dün TBMM'de bir olay yaşandı. Biz bu tabloyu kabul etmiyoruz. Yani orada terör örgütüyle iç içe olmuş bir anlayışı, Avrupa'daki birtakım ülkelerin büyükelçilerinin gelip desteklemesini kabul etmiyoruz. 79 milyon bize yeter. Yolumuz düsturumuz açıktır" ifadesini kullandı.

"AKADEMİ GÜVENLİK TEŞKİLATININ GELECEĞİNE YÖN VERECEK"

Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi Başkanı Tuğgeneral Nurettin Alkan da konuşmasında, akademinin, güvenlik teşkilatlarının geleceğine yön verecek ve önemli görevler icra edecek kolluk güçlerini yetiştireceğini söyledi.

Hızlı değişim gösteren yeni güvenlik ortamında toplumun jandarma ve sahil güvenlik teşkilatlarından daha kaliteli hizmet beklendiğinin bilicinde olduklarını vurgulayan Alkan, akademide verilecek eğitim öğretimle öğrencilerin, yasalar ile görevleri yerine getirebilen, Atatürk ilke ve inkılaplarına, toplumun ve Cumhuriyetin temel değerlerine bağlı, muhakeme yeteneği gelişmiş, süratle karar verebilen, inisiyatif kullanabilen, kolluğun saygınlığını koruyacak ve itibarını arttıracak şekilde yetiştirilmesinin esas alındığının altını çizdi.

Düzenleyen:  - POLİTİKA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...