AB Türkiye Raportörü Piri'den skandal 'Türkiye' açıklaması

Düzenleyen:
AB Türkiye Raportörü Piri'den skandal 'Türkiye' açıklaması

DÜNYA Haberleri

AP Türkiye Raportörü Kati Piri, "İlişkileri dondurmak Türkiye'ye vereceğimiz tek yanıt" dedi.

Avrupa Birliği ilerleme raporunun açıklanması beklenirken, Avrupa Parlamentosu Türkiye raportörü Kati Piri açıklamada bulundu.

DIŞİŞLERİNE YANIT VERDİ

Avrupa Parlamantosu Türkiye raportörü Kati Piri, Dışişleri Bakanlığı'nın "Avrupa Birliği Türk halkı nezdinde inandırıcılığını ve itibarını kaybetti" açıklamasına cevap verdi. Piri, "İlişkileri dondurmak vereceğimiz tek yanıt" dedi.

"SONUÇLARINA KATLANIRLAR"

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, açıklamayla ilgili olarak, "AB müzakereleri kesme kararı gibi bir yola başvuracaklarsa kendileri de sonuçlarına katlanırlar. AB Türkiye ile müzakereleri donduralım gibi bir tehditte bulunuyorsa, bu tehditlerin burada karşılığı yok." dedi

ABD BASINI DA DOĞRULADI

Amerikan Wall Street Journal gazetesi de, Avrupa Birliği'ne üye 28 ülkenin dışişleri bakanlarının önümüzdeki hafta, Türkiye ile müzakerelerin dondurulmasını tartışacaklarını yazdı. Gazetenin, adını açıklamadığı üst düzey iki yetkiliye dayandırdığı habere göre, Pazartesi günü Brüksel'de yapılacak toplantı öncesi birliğe üye ülkeler arasında bir bölünme de söz konusu.

BBC Türkçe’nin aktardığı habere göre, bazı ülkeler, mültecilerin geri kabulü anlaşması ve IŞİD'e karşı yürütülen mücadeleyi etkileyeceği gerekçesiyle, "müzakereleri durdurma" kararına mesafeli duruyor.

Avrupa Komisyonu Başkanı Jean Claude Juncker'in "İdam cezasını geri getirmediği takdirde Türkiye ile anlaşmaları sonlandırmak büyük bir diplomatik hata olur" sözlerinin de yer aldığı haberde, Çarşamba günü yayımlanacak İlerleme Raporu'nun taslağına ilişkin de ayrıntılar bulunuyor.

Wall Street Journal'in bazı detaylarını açıkladığı taslağa göre, Türkiye, 2015 yılı ile kıyaslandığında, hukukun üstünlüğü, basın özgürlüğü ve insan hakları konusunda geriye gitti.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...