Obama seçim sonuçlarını tahmin etti mi?

Düzenleyen:
Obama seçim sonuçlarını tahmin etti mi?

DÜNYA Haberleri

Obama'nın oy verme işleminden sonra yaptığı konuşmada, "Ne olursa olsun yarın güneş yeniden doğacak." ifadesini kullanması "Sonucu tahmin etmişti." yorumlarının yapılmasına neden oldu.

Barack Obama, oy verme işleminin sona ermesinin ardından halka seslendi. Obama'nın bu konuşmanın sonunda, "Ne olursa olsun yarın güneş yeniden doğacak." ifadesini kullanması "Clinton'ın kaybedeceğini tahmin etmişti." yorumlarının yapılmasına neden oldu.

SONUÇ ŞAŞKINLIK YAŞATTI

ABD'de Cumhuriyetçilerin adayı Donald Trump sürpriz bir şekilde seçimi kazandı. Anket sonuçlarının aylardır Clinton'ın kazanacağına işaret etmesine rağmen Trump'ın başkan seçilmesi tüm dünyada şaşkınlık yaşattı.

ABD Başkanı Barack Obama oy verme işleminin tamamlanmasıyla vatandaşlarına seslenerek ülke tarihinin en zorlu seçim kampanyasını geçiren ABD'lilere sükûnet çağrısında bulundu.

Obama konuşmasının sonunda, "Sonuç ne olursa olsun, yarın güneş yeniden doğacak ve Amerika dünyanın en büyük ülkesi olmaya devam edecek" dedi. Seçim sonucunun belli olmasıyla bu sözler, Obama'nın sonucu önceden tahmin ettiği yorumunun yapılmasına neden oldu.

TRUMP'I ARADI

Öte yandan Trump'ın kampanya menajeri Başkan Obama'nın Trump'ı aradığını ve ikilinin 'harika bir konuşma' gerçekleştirdiğini ifade etti. Donald Trump görevi Obama'dan 20 Ocak'ta devralacak.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...