Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

'2019’da üç seçim birden'

Düzenleyen:
'2019’da üç seçim birden'

GÜNDEM Haberleri

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Sorgun, 2019 yılında 3 seçim sürecinin yaşanacağını belirterek, “2019’da üç seçimi birlikte yaşayacağız. Her gün ders çalışana aynı günde 3 tane sınav olsun fark eder mi? Zaten biz dersimizi çalışmışız” dedi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Sorgun, partisinin Genişletilmiş İl Seçim İşleri Başkanları Toplantısında yaptığı konuşmasında içinde bulunulan sürecin önemli ve tarihi bir süreç olduğuna değinerek, “İçinde yaşadığımız için bunu çok fazla hissetmiyor olabiliriz. Onun için diyoruz ki şuanda ikinci bir kurtuluş savaşı tabiri caizse veriyoruz. Meclisimiz 2’nci defa ‘Gazi’ oldu. 2’nci defa gazi olunca ne olur? Kurtuluş savaşı, ikinci defa veriliyor” ifadelerini kullandı.

“15 TEMMUZ BİZE ÇOK ŞEY ÖĞRETTİ”

“Hepimiz bir 15 Temmuz yaşadık” diyen Sorgun, konuşmasını şu şekilde sürdürdü:

“Ben gerçekten nasıl bir millet olduğumuzu, hani cumhurbaşkanımız diyor ya ‘milletimle gurur duyuyorum.’ Onun bu cümlesinin altına hepimiz imza atıyoruz. Milletimizle gurur duyuyoruz. Başta da teşkilatlarımızla gurur duyuyoruz. İlk defa hadise öğrenilir öğrenilmez. Teşkilatlarımız her biriniz illerinizde harekete geçtiniz. Cumhurbaşkanımızın bir çağrısı ile millet meydanlara indi ama nasıl indi? Eğer kendisi birilerinin dediği gibi bir yerlere kaçsaydı, bir yerlere gitmeye teşebbüs etseydi millet meydanlara iner miydi? Asla inmezdi. O hepimizin önünde yürüdü. Lider taşın arkasına saklanırsa millet dağın arkasına saklanır. O taşın arkasına saklanmadığı için millette dağın arkasına saklanmadı.15 Temmuz bize çok şey öğretti. Gerçekten Asım’ın nesli olduğunu bu millet bir kez daha gösterdi.”

“KADINI İLE ERKEĞİ İLE GENCİ İLE YAŞLIĞI İLE HALK TANKIN ÜSTÜNE ÇIKTI”

Sorgun, konuşması sırasında Boris Yeltsin’in 90’ların başında Rusya’da tankın üstüne çıktığı zaman dünyanın onu demokrasi kahramanı ilan ettiğini hatırlatarak, “Burada halk çıktı. Kadını ile erkeği ile genci ile yaşlığı ile halk tankın üstüne çıktı. Sen nereden öğrendin Kazan’daki muhtar, Kazan halkı sen hangi kurmay eğitimi adlında tarladaki saman balyalarını yakıyorsun uçağın görüşünü kapatayım diye. Sen sokaktaki genç adam, işçi memur nereden öğrendin? Tankın egzozuna gömleğini tıkayıp ta susturmayı nereden öğrendin?” açıklamasında bulundu.

“BU FETÖ HADİSESİ PİRİNCİN İÇİNDEKİ BEYAZ TAŞ”

FETÖ için “Bu FETÖ hadisesi pirincin içindeki beyaz taş” diyen Sorgun, “Adeta insanların böbreklerinde sancılar olur ya, milletimiz içinde böyle sancılar oluşturan bir şey. Her gün biri geliyor. ‘Benim çocuğumun hiçbir ilgisi yok.’ Bakıyorsun Bylock çıkıyor. Nasıl ilgisi yok her gün biri geliyor. Bunun için hiç kimseye kefil olmayız. Hiç kimseye kefil olmayın ama kimseyi de bilgisiz, belgesiz itham etmeyiz. Burası bir hukuk devleti. Nitekim başvuruyorlar inceleniyorlar, geri dönüyorlar. Partimizin de bizlerinde kafası çok net hiç kimseye kefil olmayız” dedi.

“BU SEFER ARACIMIZIN YÜKÜ ANAYASA OLUR. BAŞKANLIK OLUR”

Seçimin vadesi ve senedin vadesi çabuk gelir” diyen Sorgun ,“Aracınızı hazır tutun. Hele hele bu sefer arcımızın yükü Anayasa olur. Başkanlık olur. Siz aracınızı hazır tutun. Aracınızın yükünün ne olacağı önemli değil” değerlendirmesinde bulundu.

“ARACIMIZIN YÜKÜ BAŞKANLIK”

Bütün seçimlerden başarı ile çıkan başka bir parti olmadığını belirten Sorgun, “Dün mecliste grubumuzda Maliye Bakanımız dedi ki ‘15’nci bütçemizin sunumunu yapıyorduk’ Türkiye siyasetinde hiçbir partiye 15 bütçe yapmak nasip olmamış. Bu ilk defa AK Parti’ye nasip oluyor. Aracımızın yükü başkanlık. Bu terazi bu sikleti çekmez. Şuanda zaten sistem adı konulmamış bir yarı başkanlık sistemiz neden? Halk seçiyor” şeklinde konuştu.

“2019’DA ÜÇ SEÇİMİ BİRLİKTE YAŞAYACAĞIZ”

“2019 baba seçimler yılı” diyen Sorgun, “Anayasa değişikliği kapıda dün başbakanımız gurup toplantısında ifade etti. İnşallah önümüzdeki kısa süre sonra şeklini şemali, boyutları belirlenecek bir anayasa değişikliği ve başkanlık sistemi. O hemen daha önümüzde, ondan sonrada 2019’da üç seçimi birlikte yaşayacağız. Her gün ders çalışana aynı günde 3 tane sınav olsun fark eder mi? Zaten biz dersimizi çalışmışız” ifadelerini kullandı.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...