Johnson: Trump yönetimiyle çalışmayı sabırsızlıkla bekliyorum

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Johnson: Trump yönetimiyle çalışmayı sabırsızlıkla bekliyorum

DÜNYA Haberleri  / AA

İngiltere Dışişleri Bakanı Johnson, "Küresel istikrar ve refah konularında Trump yönetimiyle çalışmayı sabırsızlıkla bekliyorum." dedi.

Birleşik Krallık'taki siyasete yön veren bazı isimler, ABD'de başkan seçilen Donald Trump'ı, elde ettiği zaferden dolayı kutlarken Trump'a karşı duruş sergileyen isimler ise Trump'ın artık ABD'deki toplumu birleştirici rol oynaması çağrısında bulundu.

İngiltere Dışişleri Bakanı Boris Johnson, ABD'deki gelişmelere yönelik resmi Twitter hesabından yazdığı mesajda, Donald Trump'ı tebrik ederek "Küresel istikrar ve refah konularında Trump yönetimiyle çalışmayı sabırsızlıkla bekliyorum. Birleşik Krallık-ABD ilişkisinin önemine tutkuyla inanıyorum ve birlikte, bu ilişkiyi daha da ileriye taşıyacağımızdan eminim." ifadelerini kullandı.

İngiltere'de Avrupa Birliği (AB) ve göçmen karşıtı görüşleriyle bilinen aşırı sağ Birleşik Krallık Bağımsızlık Partisinin (UKIP) vekaleten liderliğini yürüten Nigel Farage da Trump'ı kutlayan İngiliz siyasiler arasında yer aldı. İngiltere’de 23 Haziran’da yapılan AB referandumunun ardından, İngiltere'nin AB'den ayrılması için yürütülen kampanyanın önde gelen isimlerinden Farage, "Trump'a tebrikler. Cesur bir kampanyanın mücadelesini verdin. 2016 iki büyük siyasi devrimin yaşandığı yıl olacak. Donal Trump, Brexit'ten büyük olacak." dedi.

İngiltere'de ana muhalefetteki İşçi Partisi'nin lideri Jeremy Corbyn ise Trump'ın zaferinin çok sayıda kişi için işe yaramayan siyasi kuruluşlar ile ekonomik sistemin reddedilmesi anlamına geldiğini söyledi.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...