Bures: Seçilmiş Başkan aldığı oyların sorumluluğu ile hareket etmelidir

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Bures: Seçilmiş Başkan aldığı oyların sorumluluğu ile hareket etmelidir

DÜNYA Haberleri  / AA

Avusturya'daki siyasiler, Donald Trump'un ABD başkanlığına seçilmesine farklı tepkiler gösterdi.

Avusturya Meclis Başkanı Doris Bures, yaptığı yazılı açıklamada, "Amerikalı seçmeler kararını vermiştir. Şimdi seçilmiş Başkan aldığı oyların sorumluluğu ile hareket etmelidir." ifadelerini kullandı.

Trump’ın Başkanlık görevini icra etmesinin sadece ABD için değil Avrupa Birliği (AB) ve dünyanın geri kalanı içinde çok önemli olduğunu belirten Bures, AB ve ABD ilişkilerinin karşılıklı güven ve saygıya dayandığını belirterek, "Avusturya, karşılıklı kazanım ve saygıya dayalı tutumunu sürdürmeye devam edecektir." değerlendirmesinde bulundu.

"Kararlarımızı Brüksel'de almalıyız"

Avusturya Halk Partili (ÖVP) Başbakan Yardımcısı Reinhold Mitterlehner, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Başkan Trump, şaşırtıcı. Kesin bir şey var, Avrupa, ekonomi, dış ve güvenlik politikalarında daha çok sorumluluk almalıdır." ifadelerine yer verdi.

Dışişleri Bakanı Sebastian Kurz ise herkes gibi sonuca şaşırdığını ancak serin kanlılıkla hareket edilmesi gerektiğini vurguladı.

Kurz, ABD Başkanı ile ekibinin, alacağa kararlara ve uygulamalara göre değerlendirilmesi gerektiğini vurguladı. Kurz, AB’nin kendi ekonomi ve dış politikalarını yapması gerektiğine işaret ederek, "Avrupa olarak biz kararlarımızı Brüksel'de almalıyız, kararlar önceden Washington’da konuşulmamalı." açıklamasında bulundu.

"Donald Trump'u gönülden kutluyorum"

Aşırı sağcı Avusturya Özgürlük Partisi (FPÖ) Genel Başkanı Heinz-Christian Strache, Facebook hesabından yaptığı açıklamada, ABD’in yeni Başkanı Trump’ı gönülden kutladı. Strache, şunları bildirdi:

"Amerika'nın yeni Başkanı sayın Donald Trump'u gönülden kutluyorum. Siyasi sol ve çöreklenmiş yapılar seçmen tarafından dalga dalga cezalandırılıyor ve farklı karar mekanizmaları seçiliyor. Bu iyi bir şey, çünkü sağ halka dayanıyor. Avusturya’nın ana akım medyası ve gazetecileri haftalar önce Hilary Clinton’u kazanan olarak açıklamış, Trump’a karşı bir tutum sergilemişlerdi. Ancak bir kez daha seçmenler bunları rezil etti."

Yeşiller Partisi'nin Cumhurbaşkanı adayı Alexander Van der Bellen, sosyal medya hesabından "Amerika halkının çoğunluğu Trump’ı seçti. Sonuca saygı duyulmalı" değerlendirmesini yaptı.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...