Polis dayak attığı göstericilerden özür diledi

Polis dayak attığı göstericilerden özür diledi

DÜNYA Haberleri

Rusya'nın St. Petersburg şehri Polis Merkezi, kısa bir süre önce "Mavi Kova" adlı muhalif gruba ait iki kişinin maruz kaldığı dayak olayı dolayosoyla özür diledi.

Rusya'nın St. Petersburg şehri Polis Merkezi, kısa bir süre önce "Mavi Kova" adlı muhalif gruba ait iki kişinin maruz kaldığı dayak olayı dolayosoyla özür diledi. nbsp;Geçtiğimiz günlerde, resmi görevlilerin trafik kurallarına uymamasını protesto eden Georgi Kokorin ve Aleksi Novikov adlı iki aktivist, kendilerini uyaran trafik polisiyle konuştukları sırada sivil polis olduğu iddia edilen kişi yâ da kişiler tarafında saldırıya uğramıştı. Saldırı sonucunda başından yaralanan Kokorin hastaneye kaldırılmış ve kendisine "beyin sarsıntısı" teşhisi konulmuştu.
Konunun aktivistler tarafından internette yayınlanması üzerine, İçişleri Bakanlığı, Leningrad bölge polis şefi Sergey Umnov konuyla ilgili olarak bir özür açıklaması yayınladı. Muhaliflere dayak olayının tespit edildiği ve konuyla ilgili olarak soruşturma başlatıldığı belirtilen açıklamada, olayla ilgili olarak 6 polis memurunun görevden alındığı ifade edildi. nbsp;
Açıklamada ayrıca şu ifadeler yer aldı: "Georgi ve Aleksi! Sizden kendim ve kurumum adına kamuoyu önünde özür diliyorum. Ümit ediyorum ki, yaşanan bu skandal polisin de içinde bulunduğu devlet organlarına karşı güveninizi sarsmaz."
Rusya'nın çeşitli bölgelerinde üyeleri bulunan Mavi Kova isimli bir muhalif grup, resmi görevlilerin trafik kurallarına uymamasını protesto etmek için kafalarına mavi kovalar geçirip resmi plakalı araçları durdurma eylemleri gerçekleştiriyor. Bazen de araçlarına taktıkları mavi kovalarla trafikte ayrımcılığın sona erdirilmesini talep ediyor. nbsp;MOSKOVA - CHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...