Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Karayoluna inen koyun sürüsü trafiği aksattı

Düzenleyen:
Karayoluna inen koyun sürüsü trafiği aksattı

YAŞAM Haberleri

Siirt'in Pervari ilçesinde besiciler, havaların soğumasıyla birlikte sürülerini ovaya indirmeye başladı. Pervari'nin yaylalarından gelen koyun sürüsünün Kurtalan İlçesine geçişi sırasında, karayolunda trafik bir süre aksadı.

Yaz mevsimi Pervari İlçesi kırsalındaki yaylalarda geçiren besiciler, havaların soğumasıyla birlikte, hayvanlarını ovaya indirmeye başladı. Pervari'den 3 gün önce yola çıkan ve yaklaşık 1000 koyundan oluşan koyun sürüsü, Kurtalan'ın Garzan Bölgesi'ne gitmek üzere geçtiği Siirt kent merkezinde, trafiğin aksamasına yol açtı. Koyun sürülerinin geçtiği karayolunda, zaman zaman trafiği olumsuz yönde etkiledi.

Besici Sadık Bal, 3 gün önce Pervari'den yola çıktıklarını belirterek, "Uzun ve yorucu yolculuğumuz başladı. Kardan kaçıyoruz. Kar yağışı başlamadan önce daha sıcak olan Kurtalan İlçesi'ndeki Garzan Bölgesi'ne gitmeyi hedefliyoruz. Dağlık alandan koyunları geçirmek mümkün değil bu yüzden karayolundan geçmek zorundayız. Tabi bu yüzden zaman zaman karayolunda aksamalara sebep oluyoruz" dedi.

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...