Bebek elbisesinde kanser tehlikesi

Bebek elbisesinde kanser tehlikesi

DÜNYA Haberleri

İthal bebek ürünlerinde kanser tehlikesi, yapılan denetimlerde 4 farklı markanın 500 ürününde, limitlerin üzerinde kanser yapıcı fitalat maddeleri bulundu.

İthal bebek ürünlerinde kanser tehlikesi, yapılan denetimlerde 4 farklı markanın 500 ürününde, limitlerin üzerinde kanser yapıcı fitalat maddeleri bulundu. nbsp;Gümrük Bakanlığı'nın çocuk ürünlerine yönelik başlattığı denetimlerden korkunç sonuçlar ortaya çıktı. Denetimlerde başta mama önlükleri, banyo malzemeleri ve alıştırma külotları olmak üzere 4 farklı markanın 500 ürününde, limitlerin üzerinde sağlığa zararlı 'fitalat' maddeleri bulundu. 'Fitalat'ın, başta kanser olmak üzere insan sağlığına çok yönlü zararları bulunuyor. Söz konusu ürünlerin toplatılmasına karar verildi. Konu hakkında yazılı bir açıklamada bulunan Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, şubat ayında çocuk kıyafetlerinde ciddi boğulma riski oluşturan, boyun kordon ve bağcıkları yönünden denetimler yapıldığını ve denetimlerde 471 çocuk kıyafetinden 66'sının güvensiz bulunduğunu kaydetti. Mart ayında 0-3 yaş bebek ayakkabıları ve bebek giysilerinde kimyasal riskler yönünden de denetim yapıldığını belirten Yazıcı, 17 farklı marka ayakkabının 6 modelinde, 10 farklı bebek kıyafetinin ise 4 modelinde limitlerin üzerinde fitalat tespit edildiğini bildirdi.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...