'Bağdadi'yi sağ olarak ele geçireceğiz'

'Bağdadi'yi sağ olarak ele geçireceğiz'

DÜNYA Haberleri

Irak Cumhurbaşkanı Fuad Masum, Musul'u terör örgütü DEAŞ'tan kurtarma operasyonunda, örgüt elebaşı Ebubekir el-Bağdadi'yi sağ olarak ele geçirmeyi hedeflediklerini belirtti.

Cumhurbaşkanlığının resmi internet sayfasında yayımlanan bir röportajında Masum, "Bağdadi'yi öldürmeyi değil, tutuklanmasını, dünyanın gözü önünde adil bir şekilde yargılanmasını ve kendisiyle bağlantılı ya da gözetiminde işlenen tüm suçlar için adaletin hükmetmesini istiyoruz." ifadesini kullandı.
Ülkesinin, Bağdadi de dahil örgüt liderlerinin yakalanması için Suriye-Irak arasındaki sınır bölgelerinde titiz çalışma yürüttüğünü belirten Masum, Bağdadi'nin sorgulanmasının terör örgütü DEAŞ'la ilgili çok sayıda sır bilgiyi ortaya çıkaracağına dikkati çekti.
Masum, Irak askeri birliklerinin, iki ay içerisinde örgütün tüm askeri varlığını ortadan kaldıracağı öngörüsünde bulundu.
Öte yandan Irak ordusunda emekli subay askeri uzman Adnan Ni'me de Bağdadi'nin Musul operasyonlarında ele geçirilmesinin zor olduğunu savundu.
Örgüt elebaşının Irak güçlerine teslim olmayacağı tahmininde bulunan Ni'me, "Bağdadi'nin zaten Musul'da olduğunu zannetmiyorum." dedi.
Irak Başbakanı Haydar el-İbadi, 17 Ekim'de Musul'u terör örgütü DEAŞ'tan kurtarma operasyonunun başladığını duyurmuştu.
Ordu, polis güçleri ve Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'ne bağlı Peşmergelerin katıldığı operasyona, uluslararası koalisyon güçleri havadan destek veriyor.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...