Nakille hayat buldu bebeğe hayat verecek

Düzenleyen:
Nakille hayat buldu bebeğe hayat verecek

YAŞAM Haberleri

Organ nakliyle ‘ikinci hayatına’ başlayan Fatma Topkaya, böbrek naklinden 10 ay sonra hamile olduğunu öğrendi.

Kırıkkale’de yaşayan ve evlilik işlemleri sırasında böbrek yetmezliği teşhisi konulan Fatma Topkaya (30), Medicana International Ankara Hastanesi’nde yapılan nakil operasyonuyla sağlığına kavuştu. ‘İkinci hayatına’ başlayan Topkaya, nakilden 10 ay sonra bebek beklediğini öğrendi. Nakil hastalarına umut olan Topkaya, 2 ay sonra bebeğini kucağına almayı bekliyor. Hastanenin 3-9 Kasım Organ Nakli Haftası kapsamında düzenlediği “Organ Bağışı ile Umutlar Yeşeriyor” başlıklı seminerde konuşan Fatma Topkaya, “Organ bağışı çok önemli. Ben bunu bizzat yaşadım. Organ nakli olmasaydı şu an ne ben ne de bebeğim hayatta olurduk” dedi. Bebek doğurma çağında böbrek nakli ameliyatı geçiren kadınların ancak yüzde 12’si bebek dünyaya getirebiliyor. 
Bu arada, seminerde konuşan Osmaniyeli 43 yaşındaki İmam Selim Gümüş de geçen yıl hastaneye baş ağrısı şikâyetiyle başvurduğunda acil böbrek nakli olması gerektiğini öğrendiğini belirterek, bir insana yapılabilecek en büyük iyiliğin ona sağlık hediye etmek olduğunu vurguladı. Etkinlikte bağışta bulunmak isteyen katılımcılar için bir stant açıldı, her bağış karşılığı TEMA’dan bir fidan hediye edildi.

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...