Sakaryalı Toyota C-HR 45 ülkeye ihraç edilecek

Düzenleyen:
Sakaryalı Toyota C-HR 45 ülkeye ihraç edilecek

Ekonomi Haberleri

Türkiye’de üretilen ilk hibrit ve crossover araç olan Toyota C-HR, banttan indi. Araç Türkiye’den 45 ülkeye ihraç edilecek...

Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye’nin Sakarya fabrikası, Toyata C-HR’yi banttan indirdi. Türkiye’de 22 yıldan bu yana üretim yapan Toyota’nın, 350 milyon avro yatırımla üretimini başlattığı Toyota C-HR ile Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye, Japonya dışında dünyaya ihracat yapan ilk denizaşırı üretim tesisi oldu. Türkiye’de üretilen ilk hibrit ve crossover model olan C-HR, ABD, Kanada, Tayvan gibi ülkelere ilk kez gönderilecek. Böylece Toyota Türkiye’nin ihracat yaptığı ülke sayısı 52’den 97’ye çıkmış olacak. Toyata C-HR ile ayrıca yıllık 150 bin adet olan üretim kapasitesi 280 bin adede yükselecek. Dev yatırım yapılan fabrikada İŞKUR programı aracılığıyla 2 bin kişiye ek istihdam fırsatı sağlanırken, ek istihdamla birlikte Toyota Türkiye’de çalışan sayısı 5 binin üzerine çıktı. 22 yılda gerçekleşen yatırım tutarı 1,7 milyar avroya ulaşırken, C-HR’nin yanı sıra Corolla ve Verso modellerinin üretimini sürdürecek olan Toyota, eylül ayında başlattığı 3 vardiya üretimiyle günlük üretimini 960’a çıkardığını da açıkladı. 
EN BÜYÜK PAZAR ABD
Toyata C-HR’ın, Avrupa pazarından sonra, en büyük ihracat pazarı Amerika Birleşik Devletleri, Kanada gibi Kuzey Amerika ülkeleri olacak. Toyota C-HR, Tayvan, Afrika ve Ortadoğu ülkelerinin de aralarında olduğu toplam 45 yeni pazara daha Sakarya’dan ihraç edilecek. Üretim bu yıl yüzde 33, 2017 yılında ise yüzde 140 oranında artacak, ihracat oranı ise yüzde 90’a çıkacak. Böylece Toyota Otomotiv Sanayi, Toyata C-HR ile Türkiye’nin otomotiv ihracatına büyük katkı sağlayacak. Törende konuşan Toyota Türkiye Genel Müdür ve CEO’su Hirosho Kato, “Ürettiğimiz araçların yüksek kalitesi sayesinde bu önemli projeye Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye atandı. Bu, fabrikamıza bakış ve güvenin önemli bir göstergesidir” dedi.

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...