Türk traktörleri 130 ülkedeki tarlaları sürüyor

Düzenleyen:
Türk traktörleri 130 ülkedeki tarlaları sürüyor

Ekonomi Haberleri

Türk Traktör Satıştan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı İrfan Özdemir, Türkiye’den, ABD başta olmak üzere, Afrika, Asya pazarlarına, Avustralya, AB ülkeleri gibi büyük alıcıların yanı sıra Papua Yeni Gine, Burundi, Angola, Tanzanya, Yeni Kaledonya, Zimbabve gibi dünyanın dört bir köşesindeki irili ufaklı 130’dan fazla ülkeye traktör ihraç edildiğini söyledi.

Özdemir, Türk Traktör’ün 1954’te kurulduğunu ve bir sene sonraki yıllık üretiminin 815 traktör olduğunu dile getiren Özdemir, “Yıllık üretim adedi 2015 yılı sonunda 47 bini aştı. Türkiye’de kesintisiz 9 yıldır pazar lideri ve sektörün de öncüsü olarak geniş satış ve satış sonrası ağımızla hizmet veriyoruz” dedi. İlk otomotiv sanayinin ilk adımının atıldığı Amerika’ya ve birçok ülkeye ihracattan gurur duyduklarını belirten Özdemir, “Avustralya ve Yeni Zelanda, dünyada tarım ve hayvancılığın en ileri uygulandığı ülkelerdir. Türkiye’ye en uzak ülkelerden olan Avustralya ve Yeni Zelanda’ya ihracat yapılmasını da çok önemsiyorum. Bir ay önce Yeni Zelanda’daydım. Orada Türkiye’de üretilmiş bahçe traktörlerini gördüm ve çok gururlandım. İhracat yaptığımız ülkelerin içinde teknoloji devi Japonya da var” diye konuştu.

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...