Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Müzikle satılan gizli tehlike

Düzenleyen:
Müzikle satılan gizli tehlike

SAĞLIK Haberleri

ABD’deki gençler arasında moda olan i-dosing çılgınlığının internet aracılığı ile tüm dünyada yayıldığına dikkat çeken uzmanlar, bu akımın uyuşturucu kullanımını tetikleyebileceği konusunda aileleri uyarıyorlar.

ZİYNETİ KOCABIYIK

Değişik frekanslardaki bu müzikleri dinleyen gençlerin, uyuşturucu almış gibi etkilendikleri, bu müziklerin internette 20 dolara ulaşan paralara satıldığı bildiriliyor. I-dosing çılgınlığının ABD’de aileleri ve polisi endişelendirdiğini söyleyen Psikolog Mehmet Başkak, “ABD’de Narkotik Şubesi, i-dosing yapmamaları konusunda gençlere yönelik bir uyarı yayınladı. Açıklamada, i-dosing tecrübesinin gençlerde gerçek uyuşturucu maddeleri de denemeye yönelik bir isteklilik ortaya çıkarabileceğine dikkat çekildi. Bu akımın internette olması tüm dünyadaki gençleri risk altında bırakıyor” dedi. I-dosing’in  müziği kullanarak bilinç durumunu etkilemekte kullanılan çok eski bir yöntem olduğunu ifade eden Başkak, “Dijital uyuşturucu olarak tarif edilen bu akıma uyarak yaşadıkları anların videosunu çeken gençler, bunları internette paylaşıyorlar” dedi. 

Düzenleyen:  - SAĞLIK
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...