Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Şanlıurfa'da muz üretildi

Düzenleyen:
Şanlıurfa'da muz üretildi

YAŞAM Haberleri

Sıcak ve yoğun nemli iklim koşullarında yetişen muzun Şanlıurfa'da yetiştirilmesi konusundaki ikinci denemede de başarı sağlandı.

Ceylanpınar ilçesinde görev yapan bir sağlık personeli, evinin bahçesinde ikinci kez muz yetiştirmeyi başardı. Mersin'den getirdiği muz fidelerini Ceylanpınar'daki evinin bahçesine diken sağlık görevlisi Aziz Kulan, muz fidesinden ikinci kez ürün almayı başardı. Bölgede sıcaklıkların yüksek seviyelerde seyrettiğini belirten Kulan, muzun nem ihtiyacını ise hortum suyuyla sağladığını söyledi. 

Üretimin serada yapılması halinde verimin iki kat artacağına ifade eden Kulan, "İlçemde muz yetiştirmeye kara verdim. Mersin'den muz fideleri getirdim. Dolu olmadığı için muzlar yetişti. Sera olsaydı daha iyi olurdu. Bu yıl bir 10 veya 15 kilo kadar verim aldım. Sera olsaydı bu rakam 30 veya 40 kiloya kadar çıkabilirdi. Nem oranı bulunduğum yerde bir muz üretimi için yeterli değil. Nemi hortum suyu ile elde etmeye çalıştık" dedi. Kulan ikinci denemesinin de başarılı sonuçlandığını kaydederek, daha fazla muz üretimi yapmak için çalışmalara başladığını belirtti. Kulan kendisine imkan tanınması halinde muz üretimini tüm bölgeye yayabileceğini sözlerine ekledi. 

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...