Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Terör örgütü DEAŞ Musul'da 30 sivili vahşice infaz etti

Düzenleyen:
Terör örgütü DEAŞ Musul'da 30 sivili vahşice infaz etti

DÜNYA Haberleri

Irak'ta terör örgütü DEAŞ'in, Musul halkından 30 sivili "casusluk" suçlamasıyla öldürdüğü bildirildi.

Irak ordusundan Tuğgeneral Raad ed-Duleymi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, DEAŞ'ın, güvenlik güçleriyle işbirliği ve casusluk yaptığı gerekçesiyle Musul halkından 30 sivili kentin çeşitli bölgelerinde vahşice öldürdüğünü ifade etti.

Duleymi, terör örgütünün çeşitli yöntemler kullanarak Musul kentinde denetimi sağlamaya, kendilerine muhalif haraketlenmelerinin önünü kesmeye çalıştığını vurguladı.

Öte yandan ordu kaynaklarından alınan bilgiye göre ise DEAŞ'ın sivilleri canlı kalkan olarak kullandığı, bu nedenle terörle mücadele birliklerinin Musul'u kurtarma operasyonu kapsamında kentin doğu mahallelerindeki ilerleyişinin yavaşladığı kaydedildi.

DEAŞ'ın ayrıca kentte kazdığı tünellerin kaçış ve hareketlerinde manevra kabiliyetini artırdığı aktarıldı.

Irak Başbakanı Haydar el-İbadi, 17 Ekim'de Musul'u terör örgütü DEAŞ'tan kurtarma operasyonunun başladığını duyurmuştu.

Ordu, polis güçleri ve Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'ne bağlı Peşmergelerin katıldığı operasyona, uluslararası koalisyon güçleri havadan destek veriyor.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...