'Filistin Hafızası' müzesi açıldı

Düzenleyen: / Kaynak: AA
'Filistin Hafızası' müzesi açıldı

DÜNYA Haberleri  / AA

Filistin Devlet Başkanı Abbas, eski Devlet Başkanı Arafat'ın yaşamından izler taşıyan "Filistin Hafızası" isimli müzenin açılışını yaptı.

Eski Filistin Devlet Başkanı Yasir Arafat'ın yaşamından izler taşıyan ve özel eşyalarının sergilendiği müze, vefatından 12 yıl sonra Batı Şeria'nın Ramallah kentinde açıldı.

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, Arafat'ın Ramallah'taki anıt mezarı yakınında inşa edilen "Filistin Hafızası" isimli müzenin açılışını yaptı.

Abbas, açılışta yaptığı konuşmada, Arafat'ın 21. yüzyılın en büyük devlet adamlarından biri olduğunu ifade ederek, müzenin kendisine vefa ve gelecek nesillere hediye sadedinde olduğunu kaydetti.

Filistin yönetiminin Arafat'ın yürüdüğü yoldan yürüdüğünü ve değerlerine bağlı kaldığını belirten Abbas, Filistin halkının haklarını savunmaya devam edeceklerini vurguladı.

Çeşitli sanatsal etkinliklerin yapıldığı açılış töreninde Arap Birliği Genel Sekreteri Ahmed Ebu el-Gayt ile eski genel sekreterler Nebil el-Arabi ve Amr Musa, Ürdün Dışişleri Bakanı Nasır Cude, eski Ürdün Başbakanı Abdusselam el-Mecali ile çok sayıda Filistinli üst düzey isim hazır bulundu.

Yapımı 6 yıl süren, bin 300 metrelik bir alanda inşa edilen ve 7 milyar dolara mal olan müzede Arafat'ın hayatı dört aşamalı bir zaman diliminde hikaye edilirken, Arafat'ın İsrail ablukası altında kaldığı günlere tanıklık eden çalışma ile yatak odası da aynı şekliyle müze binasında yer alıyor.

Arafat'ın siyasi mücadelesinin de anlatıldığı müzede, efsanevi liderin askeri üniforması, kahverengi gözlükleri, kalemleri, el yazısıyla not tuttuğu defterleri ve diğer bazı özel eşyaları sergileniyor.

Eski Filistin Devlet Başkanı ve Filistin Kurtuluş Örgütü (FKÖ) lideri Yasir Arafat, 11 Kasım 2004'te Fransa'nın başkenti Paris'teki Percy Askeri Hastanesi'nde 75 yaşında vefat etmişti.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...